Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Šonka zažil v USA zklamání, nepostoupil do osmičky. Slavil domácí Goulian

Oba čeští piloti vypadli v prvním vyřazovacím kole seriálu leteckých akrobatických závodů Red Bull Air Race v předposledním dílu v Indianapolis. Martin Šonka po triumfu ve Wiener Neustadtu nenavázal v zámoří na tento výsledek. Skončil desátý, bral pouze jeden bod a přišel o vedení v seriálu. Do čela jde po vítězství na domácí trati Američan Michael Goulian

Martin Šonka
zdroj: ctsport.cz

"Ještě nevíme úplně přesně, proč to neletělo, ale vypadá to na špatné nastavení směsi paliva motoru, což znamená, že motor neměl optimální výkon. Musíme stáhnout všechna data a ještě to detailně projít. Letěl jsem, víceméně jak jsem si naplánoval, ale bylo to pomalé. Letadlo nám zkrátka neletělo tak jako včera při kvalifikaci," vysvětloval Šonka o více než jednu a půl sekundy horší čas.

Vítězná série Šonky skončila po třech závodech. Šonka ovládl předchozí tři evropské díly Air Race v Budapešti, Kazani a Wiener Neustadtu a do Spojených států amerických dorazil jako lídr.

V Indianapolis však roli favorita nenaplnil, už v prvním kole prohrál s domácím Kirbym Chamblissem. Druhý český zástupce Petr Kopfstein v Indianapolis nestačil na Juana Velarda a skončil třináctý.

Do čela Air Race se před finálovým závodem, který se koná 18. listopadu opět v USA v texaském Fort Worth, dostal díky dnešnímu triumfu Američan Michael Goulian. Se ziskem 70 bodů vede před Šonkou o pět bodů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články