Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Německu odstartoval nejlépe Tänak, Kopecký je po první etapě třináctý

Německé rallye dominuje po první etapě estonský jezdec Ott Tänak s toyotou. Obhájce loňského vítězství v Sársku zajel nejrychlejší čas v pěti z šesti rychlostních zkoušek a v součtu s výhrou ve čtvrteční divácké vložce v St. Wendelu vede o 12,3 sekundy před mistrem světa Sébastienem Ogierem. Třetí je lídr šampionátu Thierry Neuville.

Je nám líto, video expirovalo.
Německé rallye dominuje Tänak, vede před Ogierem a Neuvillem

"Nemůžu si stěžovat. Dnes ráno nebylo auto dokonalé, ale časy byly přesto dobré. Vůz má rychlost, užívám si to," uvedl třicetiletý Tänak, jenž útočí na obhajobu vítězství z minulého roku a celkově pátý triumf ve WRC.

Francouzský šampion Ogier s fordem spíše než dopředu na Tänaka musí hledět za sebe na Neuvillea, s nímž bojuje o titul. Na Belgičana z týmu Hyundai ztrácí v pořadí seriálu 21 bodů, v Německu je před ním o 15,1 sekundy.

Jan Kopecký je po sedmi z 18 rychlostních zkoušek s odstupem 4:44,2 na Tänaka třináctý, ale vede hodnocení kategorie WRC2. "Podmínky nebyly jednoduché, snad bude zítra sucho. Myslím, že rychlost mám slušnou. Kdybych na to musel tlačit víc, mohl bych udělat drobné chyby a i drobné chyby by mohly mít vliv na výsledek této rallye," uvedl tovární jezdec Škody.

V sobotu čekají jezdce čtyři trasy, které pojedou dvakrát. Soutěž vyvrcholí třemi testy v neděli.

Výsledky Německé rallye - po 1. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 59:22,6, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -12,3, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -27,4, 4. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) -37,8, 5. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -38,8, 6. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -42,7, ...13. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia) -4:44,2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články