Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Výborný a Nikodém nenašli v závodech autokrosového ME v Přerově přemožitele

Otakar Výborný a Petr Nikodém ovládli závody mistrovství Evropy v autokrosu v Přerově. Výborný byl v sedmém díle šampionátu nejlepší v kategorii TouringAutocross, kde jej na stupně vítězů doprovodili Martin Samohýl a Václav Fejfar. Nikodém ovládl třídu Buggy1600, ve které hned za ním projel cílem Vít Nosálek. V kategorii SuperBuggy byl třetí Petr Bartoš, z výhry se radoval osminásobný kontinentální šampion Bernd Stubbe z Německa.

Takzvaným plechovým autům letos Češi kralují a potvrdili to i v Přerově. Od startu se za sebou srovnali Výborný, Samohýl a Fejfar, který vede průběžné pořadí šampionátu. Fejfar se snažil útočit na Samohýla, předjet jej ale nestihl. Závod byl totiž v 6. kole předčasně ukončen poté, co Samohýlův vůz začal hořet. Výsledky byly následně určeny po 5. kole.

V Buggy1600 bojoval po startu o vedení Nikodém s Kevinem Petersem. Lucemburčanovy útoky dokázal odrazit a následně se za jeho záda posunul Nosálek. I on se na úřadujícího evropského mistra snažil dotírat, předjet jej však nedokázal. Nikodém si tak upevnil vedení v ME.

Je nám líto, video expirovalo.
Nikodém si v Přerově upevnil průběžné vedení v kategorii Buggy 1600

V kategorii SuperBuggy přišel o šance na dobrý výsledek krátce po startu Jakub Kubíček, jenž byl před Přerovem v ME průběžně druhý. Po kolizi dokončil závod jako sedmý a do bojů o medaile nezasáhl. Pro výhru si dojel suverénní Stubbe, Češi bojovali o bronz a ze souboje s Vladislavem Štětinou nakonec vyšel vítězně Bartoš.

Výsledky závodu ME v autokrosu v Přerově

SuperBuggy: 1. Stubbe (Něm./Alfa), 2. Bartelen (Niz./Trackline), 3. P. Bartoš (ČR/BMW), 4. V. Štětina, ...6. Hošek (oba ČR/Nissan), 7. Kubíček (ČR/Ford), 10. J. Štětina (ČR/Audi), 14. Hrubý (ČR/PAS Suzuki), 15. Horák (ČR/BMW), 17. Keřka (ČR/Tatra), 18. Šmíd (ČR/Mitsubishi), 19. Jordák (ČR/Alfa Racing Volvo).

Buggy1600: 1. Nikodém (ČR/Suzuki), 2. Nosálek (ČR/BMW), 3. Peters (Luc./Twin Triumph), ...10. Vaněk (ČR/Alfa Racing).

Touring Autocross: 1. Výborný (ČR/Mitsubishi Mirage), 2. Samohýl, 3. Fejfar, 4. J. Brožek (všichni ČR/Škoda Fabia), ...7. Horčička (ČR/Honda Civic).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články