Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Čechům kvalifikace na Sachsenringu nevyšla. Kornfeil pojede ze sedmé řady, Abraham z osmé

Až ze sedmé řady bude startovat Jakub Kornfeil do nedělní GP Německa silničních motocyklů. V kvalifikaci Moto3 totiž český závodník zajel až jednadvacátý čas. Před dvěma týdny v Assenu však Kornfeil odstartoval do závodu až z osmé řady a nakonec zajel své maximum v sezoně - páté místo. Karel Abraham byl v královské MotoGP ještě o dvě příčky horší a odstartuje z osmé řady.

Kornfeil (vpravo) při závodě v Assenu
zdroj: Automotodrom Brno autor: Lukáš Ston

Kornfeil na Sachsenringu zaostal o 894 tisícin sekundy za Španělem Jorgem Martínem, jenž si v letošní deváté Grand Prix připsal šestou pole position. Nejrychlejší kvalifikační trio se vešlo do necelých sedmi setin sekundy - druhý Marcos Ramírez na svého krajana ztratil 60 tisícin, Ital Enea Bastianini pouze o pět tisícin víc.

"Z dneška jsem hodně smutný. Nesplnili jsme cíl – připsat si čas 1:26.xxx. Od minuty a dvaceti šesti vteřin jsem hodně daleko a bez tohoto času prostě dneska nešlo uspět. Co mně trošku ztěžuje život, je nastavení motorky. Vyzkoušeli jsme už mnoho variant, ale zatím nic nezabralo. Teďka budeme všechno ještě jednou krůček po krůčku procházet a doufám, že na něco přijdeme. Pořád věřím, že tady na Sachsenringu dokážeme udělat dobrý výsledek,“ vyjádřil se Kornfeil na Facebooku.

Jednadvacáté místo nemusí být pro něho z hlediska nadějí pro závod neřešitelný problém. Před dvěma týdny v Assenu startoval ještě o řadu dál a zajel si sezonní maximum – páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil odstartuje na Sachsenringu ze sedmé řady, Abraham z osmé


V MotoGP potvrdil svou letitou dominanci na Sachsenringu mistr světa Marc Márquez. Španělský jezdec vyhrál na tomto okruhu kvalifikaci už podeváté za sebou a v neděli bude útočit stejně tak na deváté vítězství v řadě v závodě.

Kvalifikace nejsilnější třídy byla ještě vyrovnanější než u Moto3. Druhého Daniela Petrucciho z Itálie porazil Márquez jen o 25 tisícin, třetí Jorge Lorenzo ztratil 57 tisícin.

Abraham nepostoupil do druhé části kvalifikace a byl klasifikován na předposledním 23. místě.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa:

Moto3: 1. Martín (Šp./Honda) 1:26,434, 2. Ramírez (Šp./KTM) -0,060, 3. Bastianini (It./Honda) -0,065, ...21. Kornfeil (ČR/KTM) -0,894.

Moto2: 1. Pasini 1:23,787, 2. Marini -0,181, 3. Bagnaia (všichni It./Kalex) -0,183.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:20,270, 2. Petrucci (It./Ducati) -0,025, 3. Lorenzo (Šp./Ducati) -0,057, ...23. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články