Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kopecký na Sardinii obhajuje loňskou výhru ve WRC2

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký je na Sradinii po první rychlostní zkoušce dvanáctý a Martin Prokop s Fordem jedenadvacátý. Pro Kopeckého je to třetí start v mistrovství světa v sezoně, Prokop má v tomto ročníku premiéru. Jezdec Škody tu obhajuje loňské vítězství v kategorii WRC2 a bude se snažit udržet ve hře o titul. Po výhře v Monte Carlu a na Korsice má 50 bodů a v průběžném pořadí seriálu je druhý za týmovým kolegou Pontusem Tidemandem ze Švédska, který startoval už ve čtyřech rallye.

Jan Kopecký na Rallye Český Krumlov
zdroj: Pavel Kacerovský

"Chceme být nejhůř druzí a chtěli bychom obhájit vítězství," řekl Kopecký ČTK. Případný nezdar by zřejmě pro nejlepšího českého rallyeového jezdce znamenal pro letošek konec v MS. "Je to jednoznačně tak, pokud uspějeme, jedeme dál. Pokud ne, je možné, že už další závody šampionátu nepojedeme. V týmu jsme se ale o tom ještě nebavili," uvedl šestatřicetiletý jezdec.

Se Sardinií má Kopecký hodně zkušeností. Startoval zde čtyřikrát v seriálu MS, dvakrát v šampionátu IRC a jel zde i závod, který byl součástí italského mistrovství. "Vícekrát jsem snad jel v mistrovství světa jen v Německu. Nepatřím ale mezi lidi, kteří by si to psali a před každým závodem zjišťoval, kolikrát jsem tam startoval a kolikrát ne. Na Sardinii jsem byl ale hodněkrát," prohlásil Kopecký.  

Jízda na nezpevněném povrchu na italském ostrově je však pro pilota vozu Škoda Fabia R5 příjemnější než například ve Velké Británii. "Sardinie není tak záludná jako třeba Anglie, kde povrch klouže na každém metru jinak. Grip se tam tolik nemění, což je pro mě výhoda. I když teď mám na šotolině spoustu kilometrů, tak ji nedokážu číst očima jako asfalt," přiznal Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký na Sardinii obhajuje triumf

Jeho hlavním soupeřem by měl být týmový kolega Ole Christian Veiby z Norska. "Je to bezvadný kluk, ale bude pekelně rychlý. Loni jsme ho porazili a budeme se o to snažit i letos," dodal Kopecký, který tradičně pojede s navigátorem Pavlem Dreslerem.

Italská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkoušce: 1. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) 2:02,7, 2. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Hyundai i20) -0,1, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -0,7, 4. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) -0,9, 5. Paddon, Marshall (N. Zél./Hyundai i20) -1,6, 6. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -1,7, ...12. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -6,2, 21. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -9,4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články