Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ježek je v Brně doma a chce si tu dojet pro další body v MS superbiků

Body, to je cíl, s nímž půjde motocyklový závodník Ondřej Ježek do víkendových závodů Světového šampionátu superbiků na Masarykově okruhu v Brně. Zatím totiž má jen dva a je v průběžném pořadí na posledním 24. místě. Měl smůlu a problémy s motorkou. V posledních závodech se ale situace zlepšovala.

"Očekávám, že bude už všechno v pořádku jako při posledním závodě v Doningtonu," řekl závodník, který také věří, že mu pomůže znalost tratě. "Doufám, že mi to sedne. Když neskončím na bodech, tak budu zklamaný. Tajně mám v hlavě nějaký cíl, který zatím nechci říkat," dodal Ježek na tiskové konferenci.  

Za slibné vykročení považuje, že se mu podařilo konečně získat balíček motoru s elektronikou. "V úvodu sezony mi motory vydržely jen pár kol. Problém byl, že se při výměně motoru musela vyměnit i elektronika. Nyní už mám díky balíčku na čem stavět. Před závodem v Brně vše nasvědčuje tomu, že bude motocykl fungovat," dodal Ježek, který bydlí čtvrt hodiny od okruhu.

Věří, že mu znalost okruhu pomůže. "Je to příjemná změna a pro mě trochu zvláštní okamžik v sezoně. Před závodem se nemusím plahočit už od středy po hotelích. Užívám si komfort domova, což jsem už dlouho nezažil," konstatoval jezdec, který minulý týden vylepšoval fyzičku na horském kole na Šumavě. "Mohl jsem trochu potrénovat. S fyzickou kondicí jsem na tom dobře," poznamenal.  

Je nám líto, video expirovalo.
Superbiky v Brně okusí Ježek a poprvé i Pelikánová

Superbiky se do Brna vracejí po šesti letech. "Seriál má po změně vlastníka zcela jinou podobu. Všechno se dělá pro diváky, aby se bavili a užili si závody i dění v paddocku," tvrdí výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

V pátek budou na programu od 9:00 do 17:30 tréninky. Vrcholem programu budou závody superbiků, které startují v sobotu i v neděli ve 13:00.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články