Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Kopecký popáté vyhrál šumavskou rallye, soupeři mu nestačili

Jan Kopecký si dojel pro rekordní páté vítězství na Rallye Šumava Klatovy a navýšil své vedení v seriálu. Svou neporazitelnost si na domácích silnicích drží už čtvrtým rokem.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Na Rallye Šumava Kopecký porazil druhého Rusa Alexeje Lukjaňuka o 53 sekund, třetí Juuso Nordgren zaostal o dalších 50 sekund. Výsledky finského jezdce se do pořadí MČR nezapočítávají, z pohledu domácího šampionátu skončil na bronzové příčce Filip Mareš.

"Byly to nádherné závody, vyšlo počasí. Možná bylo až moc velké teplo a myslím si, že pár diváků bude spálených od sluníčka, ale stálo to za to," uvedl Kopecký. "Je to velmi dobrý výsledek, možná. Myslím, že hlavní je, že jsme v cíli. Jel jsem tady poprvé a nebylo to špatné," řekl Lukjaňuk, jenž plánuje startovat i na květnové Rallye Český Krumlov.

Nadšený z výsledku byl Mareš, který absolvoval teprve druhý start s vozem kategorie R5. "Kdyby mi před startem někdo řekl, že před námi bude jen Kopecký, Nordgren a Lukjaňuk, tak bych se mu asi vysmál. Pomohlo nám ale i štěstí, respektive smůla některých soupeřů. Pro nás se to ale vyvíjelo od začátku v pohodě," uvedl Mareš.

Až do třinácté rychlostní zkoušky byl třetí Václav Pech, který v předposledním měřeném testu ale ztratil po "výletu" mimo trať téměř tři minuty, a skončil až jedenáctý. Pech v minulosti rallye vyhrál čtyřikrát.

Šestatřicetiletý Kopecký za čtvrtou výhrou v řadě tratí na Plzeňsku a jihu Čech vyrazil již v páteční první etapě, kdy vyhrál všech šest erzet a vytvořil si náskok 37 sekund. Nyní ovládl čtyři z osmi testů, bezpečně se držel v čele a svůj odstup na pronásledovatele nakonec i navýšil.

Rallye Šumava Klatovy, druhý závod seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:24:24,7, 2. Lukjaňuk, Arnautov (Rus./Ford Fiesta R5) -53,3, 3. Nordgren, Suominen (Fin./Škoda Fabia R5) -1:42,4, 4. Mareš, Hloušek (Škoda Fabia R5) -2:01,4, 5. Kopáček, Rendlová (Ford Fiesta R5) -2:43,7, 6. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia R5) -3:05,7, 7. J. Černý, Černohorský (Ford Fiesta R5) -3:08,7, 8. J. Szeja, M. Szeja (Pol./Ford Fiesta R5) -3:09,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články