Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dakar bude mít podle Lopraise své kouzlo i bez Afriky

Praha - Přestože slavná dakarská rallye se v lednu uskuteční poprvé v historii mimo africký kontinent, jeden z papírových spolufavoritů Aleš Loprais je přesvědčen, že prestiž a atraktivitu soutěže to výrazně neovlivní. Synovec šestinásobného vítěze Karla Lopraise se v Jižní Americe na jubilejním 30. ročníku představí opět za volantem kamionu Tatra a jeho tým se už dnes vydal do Francie, kde budou ve středu zahájeny technické přejímky.

Aleš Loprais
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Sice už to ze zeměpisného pohledu nebude Dakar, ale rallye to bude stále prestižní. Dakar je zavedená značka. Ještě dnes se například často uvádí, že je to Rallye Paříž - Dakar, a přitom ve francouzské metropoli už dávno nestartuje. V minulosti několikrát ani nekončila v Dakaru a taky se nic nestalo," řekl Loprais.

Dakar v Americe i v Africe by byl idelání, míní Loprais

Rallye odstartuje až 3. ledna, a tak se Loprais a spol. po přejímkách ve Francii ještě v tomto týdnu vrátí do Česka. Až v závěru prosince pak odletí do Argentiny, kde si převezmou své kamiony. Vedle "ostrého" závodního speciálu budou Lopraise doprovázet i další dvě servisní tatry. 

Pokračovatel slavného "dakarského" rodu, jehož strýc i tentokrát usedne do doprovodného novinářského vozu, věří, že se Dakar jednou do Afriky vrátí. "Z mého pohledu by bylo ideální, kdyby se v budoucnosti jezdily podobné soutěže dvě. Jedna v Americe a druhá zpět v Africe, takový Dakar 2," prozradil svůj sen Loprais, jehož maximem je třetí místo z roku 2007. 

Loprais: Budeme bojovat až do konce

Osmadvacetiletý pilot věří, že o stupně vítězů bude bojovat i v nadcházejícím ročníku. "Nic jiného si také jako cíl stanovit ani nemůžeme. Bude to dlouhá rallye, ve které se může stát cokoliv. Můžu ale slíbit, že budeme bojovat až do konce," podotkl Loprais, s nímž do kamionu usednou Vojtěch Štajf a Milan Holáň.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články