Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nejhorší rozhodnutí, zastal se Lauda Verstappena. Ten se pustil do komisařů

V poslední zatáčce se mu podařilo proklouznout před Kimi Räikkönena a cílem Velké ceny USA projel jako třetí. Radost Maxe Verstappena z Red Bullu se však brzy změnila ve velké rozčarování. Za závěrečný manévr dostal pětivteřinový trest, což mladý jezdec velmi těžce nesl. Závodní komisaře dokonce obvinil, že zabíjejí sport, a vyzval fanoušky, aby příští rok na protest na závody nechodili. Zastání pak našel mezi celou řadou osobností.

Max Verstappen
zdroj: ČTK/AP/ autor: Eric Gay

Verstappen v dramatickém závěru předjel v poslední zatáčce Kimiho Räikkönena z Ferrari a dostal se na třetí místo. Jenže podle komisařů při manévru nizozemský jezdec, který odstartoval kvůli penalizaci za výměnu komponentů až z 16. místa, vyjel z trati.

Dostal za to pětivteřinový trest, po kterém se propadl zpět na čtvrtou příčku. "Byl to skvělý závod, ale tahle hloupá rozhodnutí zabíjí sport," řekl Verstappen. "Doufám, že fanouškům se to nebude líbit a příští rok nepřijdou," dodal.

S tvrdou kritikou přišel už po závodě šéf Red Bullu Christian Horner. "Je to nechutné rozhodnutí, okradli všechny fanoušky. Byl to skvělý závod a oni ho zkazili," prohlásil. "Můžeme najít pět, šest podobných incidentů, kdy dneska někdo s vozem vyjel z tratě. Kdy tím získáte, nebo nezískáte výhodu?" uvedl.

Verstappena se zastal také mistr světa z roku 1978 Mario Andretti. "Když jsem viděl záznam, tak bych mohl také klidně říct, že ho Kimi vytlačil. Bylo to nejlepší předjetí Velké ceny USA. Je mi Maxe líto, okradli ho," napsal bývalý americký pilot na sociální síti Twitter.

Nizozemského pilota se zastal i člen vedení konkurenčního Mercedesu a trojnásobný šampion Niki Lauda. "Je to nejhorší rozhodnutí, jaké jsem zažil," prohlásil. "Neudělal nic špatného. Jsou to závodníci, nejsme na normální silnici. Tahle rozhodnutí ničí sport. Na příštím společném jednání musíme posuzování manévrů změnit, protože tohle nejde. Normálně ho předjel," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články