Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hamilton uspěl v kvalifikaci na Velkou cenu USA a přiblížil se titulu

Kvalifikaci na Velkou cenu USA formule 1 vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu, který se může v předstihu stát počtvrté v kariéře mistrem světa. O dvě desetiny skončil druhý Sebastian Vettel z Ferrari, jeho hlavní konkurent v boji o titul.

Lewis Hamilton (uprostřed) se raduje z vítězství v kvalifikaci
zdroj: USA Today Sports autor: Jerome Miron

Hamilton potvrdil, že na okruhu v Austinu se mu daří a letos na něm zatím nenašel přemožitele. V rekordních časech ovládl všechny tři tréninky i kvalifikaci, ve které si dojel pro 72. pole position v kariéře. Dvaatřicetiletý britský jezdec navíc v Texasu vyhrál čtyři z posledních pěti závodů.

Britský pilot, který porazil Vettela o dvě desetiny, však nevěří, že by mohl mít tři závody před koncem seriálu jistotu titulu. Aby navázal na triumfy z let 2008, 2014 a 2015 totiž potřebuje získat o 16 bodů více než německý rival. "A to je velmi nepravděpodobné," prohlásil.

"Sebastian odvedl v kvalifikaci skvělou práci a na startu je hned za mnou, takže by musel udělat nějakou hloupou chybu. A to je také velmi nepravděpodobné, protože je čtyřnásobným mistrem světa. Náš duel bude ještě pokračovat," přidal Hamilton.

Vettel byl s druhým místem spokojený. "Z výsledku máme radost. Myslím, že náš odstup byl menší, než jsme čekali," uvedl německý jezdec s tím, že jeho situaci v šampionátu to však příliš nemění. "Musím tady vyhrát. A také musím vyhrát všechny zbývající závody," prohlásil.

Na třetí příčce skončil druhý jezdec Mercedesu Valtteri Bottas, čtvrtý dojel Daniel Ricciardo z Red Bullu a páté místo obsadil Kimi Räikkönen z Ferrari. 

Kvalifikace na Velkou cenu USA, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Austinu:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:33,108, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,239, 3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,460, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,469, 5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,469, 6. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,550, 7. Ocon (Fr./Force India) -1,539, 8. Sainz (Šp./Renault) -1,744, 9. Alonso (Šp./McLaren) -1,899, 10. Pérez (Mex./Force India) -2,040. Pozn.: Verstappen klesne na startu kvůli trestu za výměnu dílů na monopostu na 18. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články