Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Stane se Šonka mistrem světa? Red Bull Air Race vrcholí v Indianapolisu

Je tu velké finále. Seriál Red Bull Air Race vrcholí v americkém Indianapolisu a Martin Šonka jde do závěrečného klání jako lídr celkového pořadí. Nic ovšem není vyhráno, na druhého Japonce Jošihide Muroju má náskok jen čtyři body. Skvělý český pilot ví, že není prostor pro taktizování. Přímé přenosy nabídne v neděli exkluzivně web ctsport.cz od 19:00 a 21:00.

Martin Šonka
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Andreas Franke

"Tlak je největší, co jsem zažil, ale to se nedá nic dělat. To je taková nevýhoda, když je člověk první a ještě ne o moc," uvedl Šonka před nejdůležitějším závodem v životě.

V nervy drásajícím okamžiku chce vytěsnit svírající pocity. "Snažím se na to nemyslet a soustředit se jen na závod. To je hra, kterou chceme v Americe předvést - nepřipustit si, že je to závod, kde jde opravdu o všechno a celá sezona se rozlouskne. Ale prostě jen zaletět co nejlépe," zdůraznil.

Pouhé čtyři body rozdílu. Matematika hovoří jasně. Pokud skončí Šonka do druhého místa, nemusí se na nic ohlížet. Pokud bude třetí a Japonec Muroja nezvítězí, bude moci také slavit historický titul.

Naposledy v německém Lausitzringu skončil Šonka třetí. Od té doby tvrdě trénoval – jak ve vzduchu, tak i na zemi na simulátoru. Cílem bylo udržet co nejmenší váhu – jak svou, tak letounu. "Všechno se snažíme ještě odlehčit. Každý gram, který vozit nemusíme. Děláme na tom, protože jsme těžší o několik kilo, než bychom měli být," přiblížil Šonka. "Nechci nic podcenit, všechno musí být ťip ťop," dodal.

Pořadí šampionátu Red Bull Air Race:

1. Martin Šonka 63, 2. Jošihide Muroja (JAP) 59, 3. Pete McLeod (CAN) 56, 4. Kirby Chambliss (USA), 52, 5. Matt Hall (AUS) 37, 6. Petr Kopfstein 36.

Zdroj
ČT sport, martin-sonka.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články