Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šéf Mercedesu kritizoval stav auta. Měli jsme být pátí. Pomohlo štěstí, uznal

Mohlo by se zdát, že po Velké ceně Malajsie formule 1 nemá výraznější důvod k nespokojenosti. Pilot jeho stáje Lewis Hamilton skončil v Sepangu na druhém místě a opět o něco zvýšil vedení v průběžném pořadí mistrovství světa. Šéf stáje Mercedes Toto Wolff však nadšením nezářil. Naopak. Po konci závodu si postěžoval na výkon vozu, kvůli kterému by za normálních okolností britský jezdec obsadil až pátou pozici.

Lewis Hamilton v barvách stáje Mercedes
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Hamiltonovi totiž k druhému místu výrazně pomohly technické problémy obou vozů Ferrari. Jeho největší konkurent Sebastian Vettel po potížích v kvalifikaci odstartoval až z poslední pozice a druhý pilot Kimi Räikkönen ze závodu těsně před startem odstoupil.

Trojnásobný mistr světa Hamilton nakonec na vítězného Maxe Verstappena ztratil třináct sekund a v průběžném pořadí šampionátu před Vettelem, který po velké stíhací jízdě obsadil čtvrtou příčku, zvýšil pět závodů před koncem náskok na 34 bodů. "Abych řekl pravdu, tak jsem hodně zklamaný," prohlásil Wolff.

"Celý víkend jsme ztráceli rychlost. Jak může auto, které je na řadě okruhů tak rychlé, ztratit tolik rychlosti kvůli přehřívajícím se gumám?" uvedl. "Když se na závod podíváme realisticky, tak by byla odpovídající pátá pozice. A to je alarmující," přidal.

Je nám líto, video expirovalo.
V Malajsii triumfoval Verstappen, Hamilton navýšil náskok před Vettelem

Další závod je na programu už za týden v Suzuce, takže Mercedes nemá na vyřešení problému příliš času. "Čeká nás hodně práce, ale moc toho asi nezmůžeme," uvedl Hamilton, který ze selhání Ferrari těžil už před dvěma týdny v Singapuru. "Myslím, že celkově nemáme nejlepší auto, ale odvádíme na něm výjimečnou práci, protože máme spoustu vážných problémů," dodal.

"Všechny vám je ani nemůžu popsat, ale je to poučení, že pro příští sezonu musíme na voze zapracovat. Abychom mohli konkurovat těmhle dvěma týmům (Ferrari a Red Bull), které jsou čím dál lepší," prohlásil Hamilton.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články