Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šonka vede Red Bull Air Race, ale nemyslí na to a soustředí se na sebe

S velkými nadějemi jdou do předposledního závodu prestižní letecké série Red Bull Air Race oba čeští piloti. Martin Šonka je zatím ve vedení a Petr Kopfstein pátý. Oba už také trénují na nové trati v německém Lausitzring, kde se bude o víkendu závodit. V neděli od 13 hodin můžete  na webu ctsport.cz sledovat živě kvalifikaci a od 15 hodin závod.

Martin Šonka
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Český pilot Martin Šonka vyhrál úvodní závod ročníku v Abú Dabí a před čtrnácti dny svůj triumf zopakoval v Portu. Je zatím ve vedení o čtyři body před Kanaďanem Petem McLoedem. "Teď se uvidí, čelo je strašně vyrovnané, jeden závod to může přeházet úplně jinak. Takže se na to snažím nemyslet a soustředit se jen na závod," řekl vedoucí muž průběžného pořadí. 

Šance na výborné umístění má i druhý český reprezentant v této letecké formuli jedna Petr Kopfstein. "Udržet páté místo by pro nás byla v této sezoně velká satisfakce, ale určitě budeme bojovat dál," řekl muž, který zatím drží pátou pozici a na třetího Kirbyho Chamblise z USA mu schází 13 bodů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští piloti se chystají na závod Red Bull Air Race v Německu

Poslední závod série, v níž soupeří čtrnáct nejlepších akrobatických pilotů z celého světa, uzavře Red Bull Air Race v polovině října v americkém Indianapolis.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články