Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pád Markvarta znamenal konec nadějí, motocyklisté jsou aktuálně třináctí

Brive-la-Gaillarde - Česká reprezentace přišla na motocyklové Šestidenní ve Francii o zraněného Patrika Markvarta a v důsledku penalizace klesla ze 7. místa po předposledním dnu soutěže na třinácté. Markvart měl během prvního testu ošklivý pád a musel být převezen do nemocnice na rentgen. "Naštěstí nemá nic zlomeného," uvedl manažer českého týmu Jiří Pošík.

Je nám líto, video expirovalo.
Markvart utrpěl zranění a Češi se na Šestidenní propadli pořadím

"Koleno má snad jenom natažené. Je v pohodě, vypadá to dobře. Ale po jeho pádu jsme byli všichni zvadlí. Jeli jsme raději o dost opatrněji," dodal reprezentační kolega Jakub Šefr. Češi proto pokračují pouze ve třech a s velkou ztrátou opustili elitní desítku. V početním oslabení nastoupí i do závěrečného motokrosu.

Světovou trofej i nadále vedou domácí Francouzi, druzí Australané na ně před sobotním závodem ztrácejí sedm a půl minuty. Junioři zůstali osmí, první Francouze dělí od druhých Italů jen 28 sekund.

Motocyklová Šestidenní, týdenní soutěž v enduru v Brive-la-Gaillarde (Francie) - pořadí po 5. dnu:

Světová trofej: 1. Francie (Tarroux, Larrieu, Charlier, Nambotin) 12:14:51,69, 2. Austrálie -7:32,35, 3. Finsko -9:57,92, ...13. ČR (Šefr, Markvart, Engel, Liška) -3:03:38,99.

Juniorská trofej: 1. Francie (Miroir, Blanjoue, Geslin) 9:21:41,21, 2. Itálie -28,36, 3. USA -2:09,34, ...8. ČR (Friedrich, Živný, Hádek) -27:05,61.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články