Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Štajfa se Skácelovou čeká rallye v Íránu. "Jednodušší by bylo jet na měsíci," říkají

Praha – Vojtěch Štajf má za sebou vedle startů v řadě rallyeových závodů i několik netradičních zkušeností. Nyní se spolu se spolujezdkyní Markétou Skácelovou podívají do Íránu. V polovině září se jako první česká posádka postaví na start Širaz rallye.

Je nám líto, video expirovalo.
Štajf a Skácelová: Těšíme se íránskou šotolinu

"Hledali jsme nějakou výzvu a zajímavou akci a nakonec jsme se rozhodli, že pojedeme do Íránu. Spousta lidí u nás považuje tuto zemi za nebezpečnou nebo neprozkoumanou destinaci, ale my se těšíme. I když jsme museli řešit celou řadu nečekaných situací a problémů," uvedl Štajf na představení projektu v Praze.

Neplánovanou komplikací byly Štajfovy potíže na víkendové Barum rallye ve Zlíně, do které vstupoval s cílem hlavně nepoškodit auta. A nepovedlo se. Štajfovi dokonce Škoda Fabia R5 v sobotu kompletně shořela, a tým tak musel narychlo shánět vůz k pronájmu.

Řadu problémů však musel Štajf řešit jen se samotným převozem vozů do Íránu či rezervací hotelů a pronájmem aut na místě. Írán totiž není členem mezinárodního bankovního prostoru, nelze tam platit kreditními kartami a standardně tam nelze ani převádět peníze na účty. "Když se teď rozhodneme jet rallye na měsíci, bude to jednodušší," uvedl Štajf s nadsázkou.

Věří však, že vše nakonec klapne a obě posádky se 14. září postaví na start soutěže. "I pořadatelé jsou z naší účasti nadšení. Budeme první tým z Evropy, který tam přijede," podotkl Štajf, jenž řadu cenných informací čerpal i od týmu hvězdného rallyeového jezdce Násira al-Attíji z Kataru, který se šampionátu účastní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články