Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Seb má pořád můj respekt jako závodník, řekl Hamilton po Vettelově omluvě

Spielberg - Incident z Baku je minulostí. Sebastian Vettel se před víkendovou Velkou cenou Rakouska ještě jednou omluvil Lewisi Hamiltonovi za reakci během předcházejícího závodu v Ázerbájdžánu, kde v afektu vrazil se svým vozem Ferrari do monopostu britského konkurenta z Mercedesu. Své počínání označil za chybu.

Lewis Hamilton (vlevo) a Sebastian Vettel (vpravo) na tiskové konferenci
zdroj: AP autor: Ronald Zak

"Chápu, že byl Lewis naštvaný," řekl Vettel na tradiční tiskové konferenci před závodním víkendem, na níž se oba rivalové v boji o titul objevili společně. "Reagoval jsem přehnaně. Kdybych mohl vrátit čas, udělám to," omlouval se čtyřnásobný mistr světa z Německa.

Na pondělí si ho kvůli incidentu předvolala federace FIA, ale poté, co se Vettel veřejně omluvil, nevynesla další sankce nad rámec desetisekundové penalizace a třem trestným bodům. Ještě před jednáním spolu oba jezdci situaci urovnali telefonicky. Podle Hamiltona nejprve Vettel zaslal omluvnou esemesku, poté si i volali.

Před dvěma týdny Vettel při jízdě za zpomalovacím vozem narazil zezadu do vedoucího Hamiltona, který nečekaně přibrzdil, a protože byl přesvědčen, že šlo ze strany soupeře o úmyslný manévr, dopustil se "faulu".

"Měl jsem vztek. Z kokpitu to asi člověk vidí jinak než zvenku. Prostě mě to překvapilo, protože jsem měl pocit, že šlápl na brzdu úmyslně. Co jsem pak udělal, byla chyba," konstatoval Vettel.

Trojnásobný šampion Hamilton omluvu přijal a zopakoval, že pro něj je věc uzavřená. "Chci se soustředit na následující závodní víkend. Jsem v mistrovství světa za Sebem a na tom chci teď pracovat," uvedl Brit.

"Seb má pořád můj největší respekt jako závodník. Chtěl jsem jen, aby bylo jasno, že jsem na něj nepřichystal žádnou past. Taky pro mě bylo celkem důležité, aby to na veřejnosti uvedl na pravou míru. Teď už je to všechno něco jako včerejší sníh a je třeba hledět vpřed," dodal Hamilton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články