Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rallye sprint v Mostě rozhodl defekt, vyhráli Vlček s Žákovou

Most – Třetí závod série ve sprint rallye rozhodl defekt. V souboji největších soupeřů, kteří se střetli o vedení v českém šampionátu na mosteckém polygonu, se nakonec radovali Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou, kteří také nyní vedou i celkově před Jaromírem Tarabusem s Danielem Trunkátem.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Jejich největší soupeře totiž v sobotu zradila technika. Tarabus s Trunkátem sice vedli až do sedmé z devíti rychlostních zkoušek, ale pak zasáhla vyšší moc. „Krátce po startu předposlední rychlostní zkoušky jsme měli defekt, ušlo nám kolo a celou erzetu jsme jeli bez toho, a to je ta ztráta,“ popsal Tarabus situaci, která závod rozhodla.

Vlček tentokrát odjel celý závod bez problémů. „Už jsme si v šampionátu dost smůly vybrali. Tentokrát na nás zase dopadlo štěstí. Vyhráli jsme, jsme tady a máme plné body,“ řekl vítěz v cíli.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí závod českého šampionátu v rallye sprintu se jel v Mostě

Výsledky The Most rallye

Třetí závod Rallyesprint série: 1. M. Vlček, Žáková (Ford Fiesta R5) 38:59,1, 2. Tarabus, Trunkát (Ford Fiesta R5) -29,8, 3. Trněný, Doerr (Škoda Fabia WRC) -1:16,7, 4. Trnovec, Staněk (Ford Fiesta R5) -1:51,5, 5. Firla, Jůrka (Mitsubishi Lancer Evo IX) -2:02,1, 6. Kupec, Krajča (Opel Adam R2) -2:21,9.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články