Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hayden za srážku s autem nejspíše mohl sám, na kole přehlédl stopku

Rimini (Itálie) – Motocyklový závodník Nicky Hayden, jenž při středeční vyjížďce na kole v Itálii utrpěl vážná zranění při srážce s automobilem, zřejmě nehodu sám zavinil. Podle předběžných výsledků vyšetřování přehlédl pětatřicetiletý Američan na křižovatce stopku a vjel osobnímu vozu do cesty.

Místo nehody Nickyho Haydena
zdroj: ČTK/AP/ autor: Tommaso Torri

Účastník mistrovství světa superbiků utrpěl při střetu s čelním sklem auta, které ho následně odmrštilo na asfalt, vážná zranění hlavy, hrudníku a pánve. Jeho stav, který lékaři na jednotce intenzivní péče v Ceseně označují za extrémně vážný, nejvíce komplikuje silný otok mozku.

Bývalý mistr světa v prestižní MotoGP je podle posledních zpráv z nemocnice stále v kritickém stavu a bojuje o život. Podle lékařů by momentálně nezvládl ani případnou operaci.

Podle předběžného vyjádření státního zastupitelství v Rimini, které nehodu vyšetřuje, nerespektoval Hayden dopravní značku a vjel třicetiletému řidiči před auto. "Jel do práce, když se náhle objevil na křižovatce Hayden na kole. Zřejmě přehlédl stopku. Můj mandant je v šoku, všichni se za Haydena modlíme," řekl právní zástupce italského řidiče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články