Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Po devíti letech první řada v rudém. Kvalifikaci na VC Ruska ovládly vozy Ferrari

Moskva – Čekání stáje Ferrari na to, až v kvalifikaci na některou Velkou cenu znovu obsadí první dvě místa, po devíti letech skončilo. Italskému týmu se to podařilo v Rusku. Z pole position vyrazí Sebastian Vettel, jeho v první řadě doprovodí Kimi Räikkönen. Až za nimi skončili Valtteri Bottas s Lewisem Hamiltonem z mistrovského Mercedesu. Stříbrný šíp nebude stát na pole position poprvé od loňské květnové Velké ceny Monaka.

Sebastian Vettel ze stáje Ferrari
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Vyacheslav Prokofyev

Vettel potvrdil dobrou formu Ferrari, jež je v Rusku nejrychlejší od úvodních tréninků. První a druhá část kvalifikace sice patřila mercedesům, ve finále ale vedoucí pilot průběžného pořadí zajel nejlepší čas 1:33,194 a dojel si pro první pole position od závodu v Singapuru v roce 2015.

"Když tady chytnete rytmus, je to fantastické," řekl Vettel. "Jsem rád, že se mi to povedlo. Mít oba vozy v první řadě je skvělé, ale pořád je to jen první část práce," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ferrari opanovalo kvalifikaci VC Ruska, vyhrál Vettel

Räikkönen byl o 59 tisícin pomalejší než čtyřnásobný mistr světa, zatímco třetí Bottas zaostal o 95 tisícin. Čtvrtý Hamilton, který je po třech závodech v pořadí šampionátu druhý o sedm bodů, už měl na Vettela ztrátu přes půl sekundy. "Ferrari je tady od pátku hodně rychlé, ale nejdůležitější stejně bude nedělní výsledek," uvedl Bottas.

Ferrari naposledy s oběma vozy odstartovalo z první řady při Velké ceně Francie v roce 2008. Italský tým také ukončil kvalifikační neporazitelnost Mercedesu, která trvala 18 závodů a táhla se od loňské Grand Prix v Kanadě.

"Rozhodně je to zklamání, že nejsme na pole position. Ale start z druhé řady tady není tak hrozný, je to celkem dálka do první zatáčky," řekl Bottas.

Kvalifikace na Velkou cenu Ruska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Soči:

1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:33,194, 2. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,059, 3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,095, 4. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,573, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,711, 6. Massa (Braz./Williams) -1,916, 7. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,967, 8. Hülkenberg (Něm./Renault) -2,091, 9. Pérez (Mex./Force India) -2,143, 10. Ocon (Fr./Force India) -2,236.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články