Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Macháček se na Dakaru vrátí do kategorie čtyřkolek

Pardubice - Jedním z obřích lákadel nadcházejícího Dakaru je návrat Josefa Macháčka do kategorie čtyřkolek. Pětinásobný vítěz závodu věří, že půjde o návrat úspěšný. Spoléhat se bude na kvalitu své čtyřkolky, kterou nyní oficiálně představil a která nese jméno Touha.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháček připravuje na Dakar svou čtyřkolku s jménem Touha

Devětapadesátiletý Macháček se před sedmi lety začal soustředit na závody buggyn, s kterými se představil i na Dakaru. Příliš se mu ale nedařilo, a tak se pro rok 2017 rozhodl vrátit zpět za řidítka čtyřkolky. "Po čtyřech neúspěšných letech v buggynách jsem se rozhodl spojit blížící se šedesátiny s úspěšnou minulostí. Nechtěl jsem jít do rizika, ale do vyzkoušené věci a ukončit kariéru na velkých závodech na čtyřkolce," řekl Macháček. 

Naznačil, že na Dakaru bude startovat naposledy. "Chci uspět, i když vím, že se říká, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky," podotkl Macháček, který do Dakaru vyjede v sedle čtyřkolky s názvem Touha.

O tom, že jej uznávají i organizátoři, svědčí také startovní číslo 252. Nižší dostali jen vítěz z roku 2015 Rafal Sonik z Polska a Chilan Ignacio Casale, nejrychlejší muž ještě o rok dříve. "Musím přiznat, že mě to s ohledem na řadu sporů, které jsme v minulosti měli, překvapilo. Ale potěšilo," dodal Macháček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články