Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Autokrosař Fejfar je počtvrté evropským šampionem

Saint Igny de Vers (Francie) – Autokrosař Václav Fejfar se stal počtvrté v kariéře mistrem Evropy. Triumf v kategorii Touring Autocross si zajistil v dramatickém závěrečném závodě seriálu ve francouzském Saint Igny de Vers, kde ve finále startoval až z poslední řady, přesto se mu podařilo vyhrát. V redukovaném konečném hodnocení nakonec porazil druhého Otakara Výborného o jeden bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Fejfar je opět evropským šampionem

"Byl to jeden z mých nejtěžších závodů v kariéře. V rozjížďkách se mi nedařilo. Po kolizích jsem dvakrát nespatřil ani cíl a došlo k větším mechanickým poškozením vozu," uvedl Fejfar a poděkoval mechanikům, že dokázali jeho vůz Škoda Fabia vždy opravit.

Finálová jízda za nepříznivého počasí se mu na rozbahněné trati vydařila. "Po startu finále jsem toho moc celé první kolo neviděl, protože jsem se musel prokousávat z předposledního místa na startu. Byl jsem si vědom toho, že musím dojet před Otakarem Výborným. Pomohlo mi to, že na vodě umím zajet," radoval se Fejfar, který vyhrál pět z devíti závodů ME.

Kategorii takzvaných plechových aut tradičně ovládli čeští reprezentanti. Za Fejfarem a Výborným, jenž šampionát vyhrál loni, skončili Martin Samohýl, Aleš Fučík a Jan Brožek. Do elitní desítky se dostal i osmý Lukáš Červený.

Mezi slabšími buggynami s obsahem do 1600 ccm skončil druhý Petr Nikodém a Vít Nosálek byl čtvrtý. Ze zisku titulu se radoval Francouz Florent Tafani. Královskou kategorii Super buggy ovládl Němec Bernd Stubbe, který se stal mistrem Evropy již posedmé v kariéře a pošesté za sebou. Nejlepší z Čechů byl sedmý Jakub Kubíček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články