Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kornfeil ve Španělsku předvedl nejhorší kvalifikační výkon v sezoně

Alcaňiz (Španělsko) – Kvalifikace na Velkou cenu Aragonie vůbec nevyšla Jakubu Kornfeilovi. Český závodník v kvalifikaci třídy Moto3 na čtrnáctý závod mistrovství světa silničních motocyklů zajel až 26. čas, což byl jeho nejhorší výkon v sezoně. O další tři příčky pak ještě klesl vinou penalizace.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Kornfeilovi se nepovedlo navázat na desáté místo z pátečních tréninků ani na vydařenou kvalifikaci z Misana, v níž vybojoval čtvrté místo. V Grand Prix San Marina pak dojel pátý.

Na okruhu Aragón u Alcaňizu zaostal o 1,412 sekundy za časem vítěze kvalifikace, kterým se stal Ital Enea Bastianini. "Z kvalifikace jsem hodně smutný, bohužel jsem si zadělal na pěkně těžký závod," uvedl Kornfeil, jenž po slušných časech z tréninků doufal v pozice mezi nejlepší pětkou či osmičkou.

"Docela jsem měl obavy, abych během kvalifikace nenabral další penalizaci, tak jsem se snažil zbytečně neriskovat a na nikoho nečekat. Věřil jsem, že to dokážu i sám, ale prostě jsem na to asi neměl. Za to patří mému týmu velká omluva. Není ale všem dnům konec, takže zítra určitě máknu," řekl jediný český jezdec v mistrovství světa.

Druhý muž průběžného pořadí MS Bastianini odstartuje z pole position potřetí v sezoně. Suverénní lídr seriálu Moto3 Jihoafričan Brad Binder vyrazí v neděli z páté pozice. V kvalifikaci byl sedmý, ale dva jezdce před ním postihla stejně jako Kornfeila penalizace.

Kvalifikaci MotoGP ovládl suverénním způsobem Španěl Marc Márquez. Vedoucí jezdec mistrovství světa porazil o 631 tisícin sekundy krajana Mavericka Viňalese a zajistil si 64. pole position v kariéře, čímž vyrovnal rekord dalšího španělského závodníka a obhájce titulu Jorgeho Lorenza, který ho vytvořil v minulé Velké ceně San Marina. Oba mají o jedno kvalifikační vítězství víc než Ital Valentino Rossi.

Bývalý světový šampion Nicky Hayden z USA, jenž zaskakuje za zraněného Australana Jacka Millera, bude startovat z poslední řady. V kvalifikaci byl účastník MS superbiků devatenáctý.

Kvalifikace na Velkou cenu Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů:

Moto3: 1. Bastianini (It./Honda) 1:58,293, 2. Navarro (Šp./Honda) -0,213, 3. Loi (Belg./Honda) -0,228, ...26. Kornfeil (ČR/Honda) -1,412.

Moto2: 1. Lowes (Brit./Kalex) 1:53,207, 2. Á. Márquez (Šp./Kalex) -0,054, 3. Nakagami (Jap./Honda) -0,284.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:47,117, 2. M. Viňales (Šp./Suzuki) -0,631, 3. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,661.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články