Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Na chybu mechaniků už nemyslím. V Kanadě nikomu nic nedaruji, říká Ricciardo

Montreal (Kanada) – Na minulé Velké ceně v Monaku se mohl stát druhým pilotem stáje Red Bull v řadě, který v letošní sezoně přeruší hegemonii Brita Lewise Hamiltona a Němce Nica Rosberga z týmu Mercedes. Daniela Ricciarda ale o triumf připravili nepochopitelnou chybou vlastní mechanici. Odhodlaný Australan však už situaci hodil za hlavu a v Kanadě si chce spravit chuť.

Daniel Ricciardo ze stáje Red Bull
zdroj: ČTK autor: Křenek Jiří

Ricciardo se vrací na místo, kde v roce 2014 oslavil první z dosavadních tří triumfů v kariéře v mistrovství světa. "Monako už je za mnou a nemyslím na to," řekl třetí muž průběžné klasifikace v připomínce nevídaného přehmatu jeho týmu. Mechanici neměli při jeho plánované zastávce v boxech připravené pneumatiky a kvůli dlouhému čekání na výměnu přišel Ricciardo o jasné vedení a skončil druhý za Hamiltonem.

"Sednu si do auta a prostě pojedu na plné pecky proti všem," prohlásil Ricciardo v Kanadě. "Určitě pojedu minimálně stejně dobře jako v Monaku. Nikomu nic nedaruju," plánoval. Vzestup Red Bullu potvrdil už v předchozím závodě osmnáctiletý Nizozemec Max Verstappen, který se v Barceloně stal historicky nejmladším vítězem F1.

Také trojnásobný mistr světa Hamilton zažil právě na okruhu Gillese Villenuevea premiérové vítězství, a to už v roce 2007. Od té doby přidal dalších 43 trofejí a v Kanadě bude útočit již na pátý montrealský triumf. Naopak Rosberg v Montrealu vítězný pocit ještě nezažil, v předchozích dvou letech tam byl druhý. Vítěz úvodních čtyř závodů sezony bude po výpadku ve Španělsku a až sedmém místě v Monte Carlu hájit v čele pořadí náskok 24 bodů na Hamiltona. Ricciardo ztrácí dalších šestnáct.

"Hlavní, co jsme si vzali ze závodu v Monaku, je skutečnost, že čelíme velké hrozbě od Red Bullů," řekl šéf Mercedesu Toto Wolff. "Je třeba dbát na strategii, abychom nemuseli spoléhat na smůlu Daniela (Ricciarda). Soupeři nám nedají vydechnout," doplnil.

Red Bully zjevně těží z nového výkonnějšího a spolehlivějšího modelu motoru Renault a rychlý kanadský okruh by jim mohl sedět. Do boje o stupně vítězů budou ale chtít zasáhnout i piloti Ferrari, kteří v Monaku poprvé v sezoně neměli při vyhlášení vítězů svého zástupce.

Fin Kimi Raikkönen už podruhé letos závod nedokončil, Němec Sebastian Vettel byl čtvrtý a oba dělí od Rosberga momentálně přes padesát bodů. Také oni mají ale k dispozici nové motory. "Už v Kanadě uvidíte úplně jiné Ferrari," prohlásil šéf týmu Maurizio Arrivabene.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články