Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Buggyra si touží v Mostě upevnit vedoucí postavení v ME tahačů

Praha - Jezdci závodního týmu Buggyra Adam Lacko a David Vršecký se budou snažit příští týden v Mostě navázat na skvělé výsledky z domácího podniku mistrovství Evropy tahačů z loňského roku. Před dvanácti měsíci na severu Čech nasbírali shodně 42 bodů a obsadili první a druhé místo.

Adam Lacko a David Vršecký
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Chceme se pokusit to zopakovat, což nebude lehké. Loni se nám podařilo něco, co jsme nedokázali od změny technických pravidel," uvedl manažer týmu Jan Kalivoda. Dalším cílem bude udržet vedení v hodnocení týmů v této sezoně a druhou pozici Lacka v průběžném pořadí jezdců. "S dosavadním průběhem sezony jsme spokojeni. Myslím, že i díky našemu postavení se mají diváci na co těšit," podotkl Kalivoda.

Průběžně druhý Lacko aktuálně ztrácí na vedoucího Norberta Kisse z Maďarska 71 bodů. "Porazit se dá každý, jen k tomu musí být podmínky a musíme se trošku více snažit. Když při nás bude stát štěstí a on bude mít smůlu, tak je reálné i vyhrát," naznačil Lacko, že boj o titul rozhodně nevzdává.

Vršecký se tento rok spíše než bojům o nejvyšší pozice věnuje vývoji a testování nových komponentů. Nejen pro okruhový tahač, ale i pro dakarský speciál. "Hlavním úkolem je krýt záda Adamovi a pomoct v hodnocení týmů. To je nejdůležitější," podotkl Vršecký, jenž je průběžně čtvrtý.

Jeho start v domácím závodu je ale trochu ohrožený. Před šesti týdny podstoupil operaci kolena a stále není stoprocentně fit. Existuje proto možnost, že by jej nahradil dakarový pilot Martin Kolomý. "Uvidíme, jak to dopadne. Momentálně po velké zátěži koleno vždy oteče, takže uvidíme, jak to bude vypadat po prvním závodním dnu," uvedl Vršecký. Menším problémem by však bylo, že Kolomý by při svém případném startu nepřipisoval body do hodnocení týmů.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko a Vršecký se budou v Mostě snažit zopakovat loňský úspěch
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články