Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dojet do cíle by byl ohromný úspěch, uznal poslední Abraham

Brno – Ač stále není stoprocentně fit po červnové operaci vykloubeného palce u nohy, Karel Abraham se rozhodl nastoupit do Velké ceny České republiky v Brně. Jediného českého zástupce však zranění značně limituje, což ukázala také kvalifikace, kde v kategorii MotoGP obsadil až poslední místo. "Je to nepříjemný pocit. Nikoho nebaví být poslední. Ale noha bolí," řekl Abraham.

Karel Abraham
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Abraham na domácí Velké ceně bude startovat z posledního místa podruhé v kariéře. Před čtyřmi lety ho však nelimitovaly zdravotní problémy. "Dojet v Brně až do cíle by byl ohromný úspěch," řekl Abraham, který se po areálu Masarykova okruhu pohybuje o berlích. "Dám do závodu všechno, ale uvidíme. Teď jsem zatím odjel maximálně čtyři pět kol, takže to bude hodně nepříjemné. Nevím, jak se budu cítit po deseti kolech," podotkl.

"Je to nepříjemný pocit. Nikoho nebaví být poslední. Ale noha bolí. Dojet až do cíle by byl ohromný úspěch," řekl Abraham, který se po areálu Masarykova okruhu pohybuje o berlích.

Abraham byl nejpomalejší i v pátečním programu, v sobotním dopoledním tréninku však dokázal porazit Claudia Cortiho z Itálie. V kvalifikaci za ním ale opět zaostal.

"Ráno jsem dal nové gumy. Vyjel jsem a přede mnou byl Laverty, kterého jsem využil a svezl jsem se za ním. Zrychlil jsem 1,2 vteřiny, ale hned poté jsem musel zajet do boxů. Bylo to nepříjemné, noha bolela," přiznal brněnský jezdec, jenž kvůli potížím s levou nohou nemůže ideálně řadit. "Mrzí mě, že jsem v kvalifikaci ten čas nezopakoval. Už to nebylo nic moc," řekl.

I přes své trápení a zdravotní problémy nelituje, že se na start Velké ceny postavil. "Určitě ne, protože přestože bych dělal rehabilitace, tak za dva týdny je další Grand Prix. Doktoři říkali, že bomba to úplně nebude, bude to trvat dobu," uvedl Abraham. Jeden z lékařů jej navíc upozornil, že když byl podobně zraněný, dva roky nemohl hrát fotbal. "Doufám, že takový extrém to nebude. Ale na pár měsíců to ještě bude," řekl realisticky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články