Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hodně to bolí, ale jsem rád, že mohu jet, říká Abraham před domácí VC

Brno - Motocyklista Karel Abraham pojede víkendovou Velkou cenu České republiky v Brně. Jediný český zástupce v královské kategorii MotoGP vynechal předešlé čtyři závody šampionátu kvůli zranění nohy, na Masarykově okruhu se však představí navzdory tomu, že je zraněný palec stále velmi bolestivý.

Abraham spadl v tréninku na červnovou Velkou cenu Katalánska a musel se podrobit operaci palce na levé noze, který si při nehodě vykloubil. Kromě Barcelony nemohl startovat ani následně v nizozemském Assenu, na německém Sachsenringu a o minulém víkendu chyběl i v Indianapolisu.

V Brně se však člen týmu AB Motoracing na start postaví, třebaže stále ještě není stoprocentně zdravotně v pořádku. Dlahu už ale odložil. "Snažím se normálně chodit, potřebuju to rozhýbat. Kdyby byla noha ztuhlá a nefungovala, tak by to nešlo," řekl pětadvacetiletý závodník.

Je nám líto, video expirovalo.
Abraham: Počítám s tím, že to bude dost bolet

Vyrovnat se bude muset s poměrně dlouhým sportovním výpadkem. "Je to docela dlouho, co jsem na závodní motorce seděl naposledy, takže se do toho ještě musím dostat. Počítám s tím, že noha nebude fungovat na sto procent a bude to dost bolet. Ale jsem rád, že brněnský víkend vůbec budu moct jet."

Nesnadné je zejména obouvání do speciálních bot. "Není to dobré, klouby se pořádně nehýbou, hodně to bolí. Když jsem se snažil projet na motorce, jakž takž to šlo, ale obrovský problém mám s dostáváním se do boty. Trochu mě děsí, že to budu muset opakovat několikrát za víkend," říkal s úsměvem Abraham. "Je důležité, aby to šlo vydržet při řazení," dodal.

Trofej pro vítěze VC České republiky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Závodníky čeká boj o nové trofeje

Nejlepší závodníci VC se mohou těšit na speciální trofeje. Navíc dostanou i vavřínové věnce, které se už běžně nepředávají. Organizátoři z Masarykova okruhu si tímto způsobem připomenou 50. výročí pořádání prvního závodu světového šampionátu v moravské metropoli.

"V duchu padesátého výročí se ponese celá Grand Prix a odpovídá tomu i stylově připravená trofej pro nejlepší závodníky na okruhu. Navíc dostanou věnce jako před padesáti lety. Trochu jsme se báli, že nám to promotér nedovolí, protože věnce zakrývají loga sponzorů, ale Dorna byla pro," uvedla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Závod na Masarykově okruhu patří každoročně mezi nejnavštěvovanější v seriálu, o vstupenky je podle Ulmanové zájem i letos. "Předprodej vypadá dobře. I z pohledu českých fanoušků. V České republice bylo letos Grand Prix věnováno hodně pozornosti, pozitivní i negativní," poukázala na dlouhotrvající diskuse a jednání o budoucnosti závodu. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články