Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Loeb zvyšuje náskok v čele korsické rallye, Hirvonen bojuje o druhé místo

Ajaccio (Francie) – Francouzský jezdec rallye Sébastien Loeb míří mílovými kroky ke svému pátému titulu mistra světa. Suverénně vede ve své domácí Korsické rallye a jeho největší soupeř v průběžném pořadí šampionátu Mikko Hirvonen ztrácí na jeho Citroën C4 přes 50 sekund. Ten naopak musel dopoledne o druhé místo v této rallye bojovat s Francoisem Duvalem, který stejně jako Hirvonen řídí vůz Ford Focus. Do čela juniorské katergorie J-WRC se po osmé rychlostní zkoušce dostal český závodník Martin Prokop.

Sébastien Loeb
autor: CLAUDE PARIS

Dnes dopoledne proběhly celkem tři rychlostní zkoušky, všechny ale měly jediného vítěze – Loeba. V odpolední trojici rychlostních zkoušek Francouz poprvé zaváhal a závěrečnou "erzetu" dne vyhrál jeho krajan Duval.

Ten dnes celý den útočil na průběžnou druhou pozici. Po první ranní RZ se dokonce dostal před Hirvonena, v následující zkoušce ho ale zlobily pneumatiky a Hirvonen se opět vrátil před něj. Ve zbytku dne již Duval útočil marně a před finského stájového kolegu ho nedostalo ani vítězství v závěrečné rychlostní zkoušce.

Dopoledne se dostal do vedení kategorie J-WRC český jezdec Martin Prokop v Citroënu C2. Následně nabral zdrcující tempo a druhý Pierre Campano v Renaultu Clio za ním zaostává již skoro o půl minuty.

Loeb před Korsickou rallye vedl Mistrovství světa o dvanáct bodů před Hirvonenem. Pokud udrží vedení až do cíle právě probíhajícího závodu, svůj náskok ještě zvýší. Dva závody před koncem tak může mít mimořádně velkou šanci na zisk dalšího titulu mistra světa. Kdyby navíc Hirvonen na Korsice ztratil další místa, mohl by Loeb slavit již zítra. Za vítězství totiž jezdci dostávají 10 bodů a náskok více než 20 bodů by znamenal, že se před Loeba již nikdo nedostane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články