Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Španělskou rallye vede po druhé etapě Sébastien Loeb o půl minuty

Salou - Španělské rallye dominuje čtyřnásobný mistr světa Sébastien Loeb z Francie. Snaží se vyhrát počtvrté za sebou. Vedoucí muž letošního seriálu zvítězil v deseti z dosavadních dvanácti rychlostních zkoušek a po druhé etapě má náskok 27,7 sekundy před týmovým kolegou z Citroënu, domácím Danielem Sordem.

Sébastien Loeb
autor: CLAUDE PARIS

Za touto dvojicí se nadále drží jezdci ve Fordech. Třetí Belgičan Francois Duval ztrácí na Loeba 51 sekund a čtvrtý Fin Mikko Hirvonen už přes minutu.

Oba piloti Fordu dokázali jako jediní suveréna asfaltových tratí Loeba ve Španělsku porazit. Francouz vyhrál devět erzet za sebou, pak ho jeho nejbližší pronásledovatel v MS Hirvonen zdolal o dvě desetiny sekundy a na závěr dne zajel nejrychlejší čas Duval. "Ztratili jsme trochu času, bylo tam hodně kamenů a štěrku, takže jsem nechtěl riskovat," vysvětlil Loeb příčinu svého mírného zvolnění.

Český závodník Martin Prokop si oproti pátečnímu výsledku polepšil v druhé etapě o tři místa a je průběžně devatenáctý. V redukovaném pořadí vozů juniorského šampionátu mu stále patří druhé místo. Jeho ztráta na prvního Francouze Sébastiena Ogiera se během dneška nejprve zvýšila na 70 sekund, ale před závěrečným dnem se ztenčila na pouhých 11 sekund.

Ogier totiž po jezdecké chybě dokončil dnešní poslední vložku s poškozenou zadní částí svého Citroënu. "Jsme zpátky ve hře. Myslím, že Sébastien má hodně štěstí, že pokračuje," citoval server autosport.cz Prokopa.

V neděli zakončí 12. díl MS šest rychlostních zkoušek.

Výsledky - po 2. etapě:

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:22:57,2, 2. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -27,7, 3. Duval, Pivato (Bel./Ford Focus) -51,4, 4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Focus) -1:04,6, 5. P. Solberg, Mills (Nor., Brit./Subaru Impreza) -3:06,9, 6. U. Aava, Sikk (Est./Citroën C4) -3:08,3, ...19. Prokop, Tománek (ČR/Citroën C2) -13:30,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články