Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

McLaren v odvolání proti Hamiltonově penalizaci neuspěl

Paříž - Mezinárodní automobilová federace (FIA) zamítla odvolání týmu McLaren proti penalizaci Lewise Hamiltona ve Velké ceně Belgie formule jedna. Jejím vítězem byl tímto verdiktem potvrzen Felipe Massa z Ferrari. Trojice soudců FIA označila na závěr dvoudenního jednání v Paříži ve svém prohlášení protest jako "nepřípustný".

Britskému pilotovi Hamiltonovi tak zůstane po neúspěchu odvolání v čele mistrovství světa jednobodový náskok před Massou. Pokud by FIA rozhodnutí traťových komisařů z Belgie zrušila, vedl by Hamilton čtyři závody před koncem sezony o sedm bodů.

"Lidé možná očekávají, že budu z dnešního verdiktu v depresi, ale to není můj styl. Teď chci hodit tuhle záležitost za hlavu a soustředit se na to, co my piloti umíme nejlépe: závodění," uvedl třiadvacetiletý Hamilton v reakci na rozhodnutí FIA.

Vicemistr světa Hamilton dokončil závod ve Spa jako vítěz, avšak podle rozhodnutí komisařů v rozporu s pravidly. Britský pilot totiž v závěru v šikaně předjel finského konkurenta z Ferrari Kimiho Räikkönena jen za cenu zkrácení trati, ale vzápětí ho opět pustil před sebe; až potom se znovu dostal před něj. Komisaři po skončení závodu penalizovali Hamiltona 25 sekundami a britský pilot se propadl z prvního na třetí místo. 

Šampionát F1 pokračuje v neděli Velkou cenou Singapuru pod umělým osvětlením.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články