Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Kankkunen před Setkáním mistrů: Chtěl bych uspět, ale hlavní cíl je bavit

Praha – Ač je mu pětapadesát, Juha Kankkunen, hlavní hvězda exhibičního Setkání mistrů, nepřijíždí do Sosnové jen s cílem zúčastnit se. "Každý ví, že když si závodník vezme helmu, začne závodit," prozradil čtyřnásobný mistr světa v rallye, jenž však zároveň dodal, že si chce celou akci především užít.

Juha Kankkunen
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Pětapadesátiletý jezdec se poměří v závodě, jenž se uskuteční 23. listopadu, s elitními domácími piloty v kategorii rallye s vozem Škoda Fabia WRC, ale představí se i v exhibiční části akce za volantem historického opelu Kadett.

"Chci si akci užít a pobavit diváky. Zároveň se ale pokusím i o co nejlepší výsledek. Každý ví, že když si závodník vezme helmu, začne závodit," uvedl Kankkunen na tiskové konferenci v Praze.

"Jestli vyhraju? To nevím. Bude tam řada dobrých domácích pilotů. Před pětadvaceti lety bych to ale řekl," smál se Kankkunen, který se v MS představil naposledy před čtyřmi lety, kdy startoval v jubilejním 60. ročníku Finské rallye.

Je nám líto, video expirovalo.
Kankkunen chce na Setkání mistrů bavit, myslí ale i na výsledek

Setkání automobilových mistrů je každoročně jednou z posledních motoristických akcí v Česku, na které startují elitní jezdci z rallye, rallyekrosu nebo autokrosu.

"Setkání mistrů považujeme hlavně za show na konci sezony a jsme rádi, že tak k tomu přistupují i jezdci. Přijedou a chtějí bavit lidi i sebe, i když už by mohli mít rozebraná auta, za což jim děkujeme," uvedl ředitel Autodromu Sosnová Pavel Dušánek.

Vedle Kankkunena se na severu Čech představí například úřadující český rallyeový šampion Václav Pech, Jan Černý, Jaroslav Melichárek ze Slovenska (všichni rallye), Pavel Koutný (rallyekros), Jaroslav Hošek, Jakub Kubíček (oba autokros) nebo Tomáš Enge (historická rallye). Jediný Čech, který závodil ve formuli 1, se v exhibičním závodě utká i se svým otcem Břetislavem. V exhibiční části se objeví také motocyklista Lukáš Pešek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články