Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Brno v kalendáři MS silničních motocyklů nechybí. Pojede se znovu v srpnu

Brno – V kalendáři pro příští sezonu mistrovství světa silničních motocyklů je i Brno. Na Masarykově okruhu se pojede 16. srpna. Uvedla to Mezinárodní federace FIM. Jihomoravská metropole tak zůstala jedním z osmnácti pořadatelů šampionátu, z ekonomických důvodů byl přitom jubilejní padesátý ročník brněnského závodu MS dlouho ohrožen. 

Tribuny zaplavily tisíce fanoušků
zdroj: ČT4 autor: Davida Soeldner

Brněnský závod zůstal v kalendáři ve stejném týdnu jako letos a nezměnilo se ani jeho postavení vůči ostatním závodům. O týden dříve je na programu závod MotoGP v Indianapolis, dva týdny po Brnu následuje Velká cena Británie. Ta se nově pojede na okruhu v Doningtonu. 

"Pro nás je nejvíc potěšitelné, že v kalendáři vůbec jsme. Měli jsme ujištění, že (promotér MS) Dorna v Brně chce dál pokračovat. Po událostech z léta jsme ale museli čekat právě na vydání předběžného kalendáře," uvedla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. 

Té vyhovuje i zachování termínu, třebaže vidí pouze týdenní přestávku po závodu v Indianapolis jako hodně hektickou kvůli přesunu jezdců a jejich aklimatizaci. "Na druhou stranu díky tomuto rozložení máme časovou rezervu po našem závodě. Proto můžeme ještě fanouškům nabídnout bonus v podobě týmových testů po skončení brněnského závodu. Počítáme s tím, že týmy budou i v příštím roce na Masarykově okruhu testovat," dodala Ulmanová. 

Další informace o závodu Grand Prix České republiky 2015 budou zveřejňovány v průběhu října a listopadu i s ohledem na další jednání o financování závodu a spolupráci s Jihomoravským krajem, městem Brnem a státem. Cílem je zahájit předprodej vstupenek na jubilejní závod v předvánočním období. 

Garantem pořádání závodu bude Jihomoravský kraj, který bude o získání potřebné licence jednat s promotérskou společností Dorna. Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) má dále za úkol požádat ministerstvo školství o poskytnutí 40 milionů korun na závod a brněnský magistrát o deset milionů. Takzvaný zalistovací poplatek nutný pro konání Velké ceny činí 70 milionů korun. 

Předběžný kalendář mistrovství světa silničních motocyklů v roce 2015:

29. března: Grand Prix Kataru (Dauhá), 12. dubna: GP USA (Austin), 19. dubna: GP Argentiny (Termas de Río Hondo), 3. května: GP Španělska (Jerez), 17. května: GP Francie (Le Mans), 31. května: GP Itálie (Mugello), 14. června: GP Katalánska (Barcelona), 27. června: GP Nizozemska (Assen), 12. července: GP Německa (Sachsenring), 9. srpna: GP Indianapolisu, 16. srpna: GP České republiky (Brno), 30. srpna: GP Británie (Donington), 13. září: GP San Marina (Misano), 27. září: GP Aragonie (Aragon), 11. října: GP Japonska (Motegi), 18. října: GP Austrálie (Phillip Island), 25. října: GP Malajsie (Sepang), 8. listopadu: GP Valencie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články