Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pech potvrdil mistrovský titul stylově, podruhé ovládl Barum rallye

Zlín – Že titul mistra republiky je ve správných rukou, na Barum rallye dokázal Václav Pech. Nyní již sedminásobný český šampión ovládl tradiční podnik již podruhé v kariéře. Plzeňský rodák s vozem Mini John Cooper Works S2000 získal definitivu dalšího triumfu v domácím šampionátu už v sobotu, když z rallye odstoupil jeho jediný teoretický soupeř v průběžném pořadí seriálu Miroslav Jakeš. 

Je nám líto, video expirovalo.
Pech potvrdil mistrovský titul stylově, podruhé ovládl Barum rallye

"Jsem maximálně spokojený, povedlo se vše. Na začátku jsme měli drobný technický problém na prvních dvou rychlostních zkouškách a následné dvě jsme jeli úplně naplno. To ale byly jediné zkoušky, které jsme v takovém tempu jeli. Pak už jsme se soustředili na to, abychom neudělali chybu a nezničili auto," řekl Pech.

Zlínská soutěž byla tradičně součástí kontinentálního šampionátu a sešla se na ní velká konkurence, ovládli ji však čeští jezdci. Z předních pozic už v sobotu po technických problémech či havárii odstoupili Nizozemec Kevin Abbring, Esappeka Lapi z Finska a Ir Craig Breen. Technické problémy zastavily i snahu Romana Kresty, jenž se mohl stát prvním jezdcem, který Barum rallye vyhraje počtvrté.

Po Krestově sobotním odstoupení mířil Pech neohroženě za vítězstvím a navázal na rok 2003, kdy ve Zlíně vyhrál poprvé. Podařilo se mu splnit si přání darovat výhru otci k nedávným 65. narozeninám a titul věnovat tříletému synovi. "Žádná oslava ale nebude. V pondělí mám brzy ráno důležité jednání a musím být v práci už v sedm ráno. Asi všechno oslavíme až po posledním závodě v Příbrami, protože bude těžké, abychom se všichni i s mechaniky v dalších dnech sešli," uvedl Pech.

Do čela se dostal v páté z patnácti rychlostních zkoušek a poté už se soustředil hlavně na bezchybnou jízdu. Vůbec mu nevadilo, že dnes ani jednu erzetu nevyhrál. "Nasadili jsme tempo, které jsme si mysleli, že bude akorát, a hlídali jsme si jezdce za sebou. Oni jeli podobné časy jako my. Šlo hlavně o to, abychom neudělali chybu. Vše jsme měli stoprocentně pod kontrolou a jen jsem měl strach o auto," dodal sedmatřicetiletý jezdec.

O druhé místo bojovali až konce Němec Sepp Wiegand startující s podporou továrního týmu Škoda Motorsport a Tomáš Kostka. Díky lepšímu času v poslední rychlostní zkoušce skončil druhý Wiegand, který porazil Kostku o dvě desetiny sekundy.

"Náš souboj rozhodl technický problém v předposlední erzetě. Začal nám vynechávat motor, což se nám podařilo opravit jen provizorně. Ani poté jsme ale neměli plný výkon," řekl Kostka, který se rallye věnuje jen příležitostně a závodí hlavně na okruzích. "Třetí místo je ale úspěch. Netušili jsme, že bychom se mohli díky výpadkům (soupeřů) posunout tak dopředu. Dnes jsme se zkusili posunout před Seppa, což se nám podařilo, ale pak jsme o to kvůli motoru přišli. To je ale rallye, v pohodě," dodal Kostka, který byl třetí i před dvěma lety.

Mistrovství České republiky uzavře na začátku října Rallye Příbram.

Barum rallye Zlín, závod mistrovství Evropy a mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 2:16:28,7, 2. Wiegand, Christian (Něm./Škoda Fabia S2000) -51,5, 3. T. Kostka, Houšť (Ford Fiesta R5) -51,7, 4. Orsák, Šmeidler (Škoda Fabia S2000) -1:12,8, 5. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -1:13,6, 6. Kajetanowicz, Baran (Pol./Ford Fiesta R5) -1:14,4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články