Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosberg ovládl v Německu kvalifikaci, Hamilton měl nehodu

Hockenheim (Německo) – Vládcem kvalifikace na nedělní Velkou cenu Německa formule 1 se stal favorizovaný Nico Rosberg. Domácí jezdec vybojoval pole position podruhé v řadě a celkově popáté v sezoně. Jeho týmový kolega z Mercedesu Brit Lewis Hamilton měl nehodu a měl startovat patnáctý, avšak kvůli výměně motorů klesne na startovním roštu ještě o pět míst dozadu.

Nico Rosberg
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Hoch Zwei

"Je to úžasné být v domácím závodě na pole position. Fantastické," řekl Rosberg. V neděli by se mohl stát prvním Němcem, který vyhraje německou GP v domácím voze od úspěchu Rudolfa Caraccioly v roce 1939. Zbývající pozice v nejlepší trojici obsadily williamsy – druhý nejlepší čas zaznamenal Fin Valtteri Bottas, za ním skončil Brazilec Felipe Massa.

Hamilton ztratil kontrolu nad vozem v zatáčce Sachs a narazil do bariéry v době, kdy mu v kvalifikaci patřilo druhé místo. "Jsem v pořádku. Šlápl jsem na brzdy a něco se... brzdy selhaly," nahlásil mistr světa z roku 2008 do rádia. Analýza týmu odhalila, že se porucha týkala pravé přední brzdy.

Rosbergovi parťákovy potíže radost neudělaly. "Samozřejmě bych preferoval přímý souboj na trati, takže mám z výsledku trochu menší radost, protože Lewis nedostal příležitost se boje zúčastnit," prohlásil Rosberg, který používá jinou značku brzd než Hamilton.

Španěl Fernando Alonso, vítěz posledních dvou závodů, které se na okruhu v Hockenheimu jely v letech 2010 a 2012, vyjede do závodu ze sedmého místa. Vítěz loňské VC Německa na Nürburgringu Sebastian Vettel byl dnes šestý.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa, 10. závod mistrovství světa vozů formule 1 v Hockenheimu:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:16,540, 2. Bottas (Fin./Williams) -0,219, 3. Massa (Braz./Williams) -0,538, 4. Magnussen (Dán./McLaren) -0,674, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,733, 6. Vettel (Něm./Red Bull) -1,037, 7. Alonso (Šp./Ferrari) -1,109, 8. Kvjat (Rus./Toro Rosso) -1,425, 9. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,474, 10. Pérez (Mex./Force India) -1,495.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články