Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trophy tým pokračuje na Šestidenní bez Tomana, postoupil na 11. pozici

Serres (Řecko) - Český Trophy tým bude v motocyklové Šestidenní pokračovat už jen s pěti jezdci. Soutěž dnes po těžkém pádu v šesté etapě skončila pro Radka Tomana. Byl převezen do nemocnice, podezření ze zlomeniny se nepotvrdilo. I přes ztrátu se česká reprezentace posunula na 11. místo - díky vyřazení Británie. Junioři jsou nadále dvanáctí.

Motokros
zdroj: en.wikipedia.org autor: -

Hlavní soutěž vedou stále Francouzi, ve Stříbrné váze se drží v čele Italové. Toman upadl na druhém krosu na kamení, ihned se jej ujal lékař české výpravy. Jezdec nakonec vyvázl jen s nateklou nohu a poraněnou rukou, ale pokračovat dál nemůže. Pouze v pěti budou vedle Čechů startovat také Američané, Španělé a Nizozemci.

"Měli jsme dnes smůlu, ale naštěstí zranění není tak vážné, jak to vypadalo. Bojujeme dál, je to náročná Šestidenní a jak ukazují Angličané, kteří dnes ztratili dva jezdce, stát se ještě může cokoliv. Před sebou máme pátý den a ten bude údajně nejtěžší," uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentace Ladislav Michálek.

Trophy tým dnes opět táhl motokrosař Michal Kadleček. Exceloval především na úvodním klasickém krosu těsně po startu s mnoha skoky, který připomínal spíše superkros. Na stejné trati se navíc pojede i sobotní závěrečný motokros. V prvním kole dnes Kadleček zajel absolutně čtvrtý nejlepší čas a ve druhém byl dokonce třetí. Ve třídě enduro 3 je s minutovou penalizací z druhého dne třináctý.

Dařilo se i ostatním, jen Michal Rudolf měl hned několik pádů. "Věřím, že to překonám. Dnes jsem ale vyděsil hodně fanoušků na prvním motokrosu, když mně vypadla benzínová hadička a palivo stříkalo na rozpálený výfuk. Včas jsem ale zastavil, hadičku vrátil zpět a pokračoval dál."

V pátek je na programu zbývajících 215 km a v sobotu vyvrcholí soutěž tradičním motokrosem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články