Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rallyesprintový šampionát startuje na Valašsku, prim hraje bezpečnost

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) - V okolí Valašského Meziříčí startuje nový ročník mistrovství České republiky ve sprintrallye. Pořadatelé po smrtelných nehodách v předešlých letech opět dávají velký důraz na bezpečnost. Zároveň ovšem mají problém se získáváním povolení od zástupců obcí, přes které chtějí vést tratě.

Rallye
zdroj: ČT24

I kvůli neochotě menších obcí pořádat na svých cestách rallye z kalendáře vypadl závod v lužických horách, který se měl jet za dva týdny. "Bohužel žijeme v nelehké době, která nepřeje pořádání automobilových rallye v Česku. Pořadatelé se setkávají stále více s negativním stanoviskem úřadů a získat všechna potřebná povolení je rok od roku složitější," uvedl ředitel Valašské rallye Miroslav Hošák. "Jsme rádi, že se nám podařilo přes tato úskalí dostat. Připravili jsme kvalitní rallye a věříme, že vše proběhne zdárně," řekl Hošák.

Pořadatelé opět chtějí dbát na bezpečnost posádek a diváků. "Pokračujeme v nastoleném loňském trendu. Naší snahou je připravit taková bezpečnostní opatření, která by měla vést k bezproblémovému průběhu soutěže," uvedl zástupce ředitele rallye pro bezpečnost Alexandr Póč.

Je nám líto, video expirovalo.
Vstup Radka Wiglasze ze startu Valašské rallye

"Přes to všechno si lidé musí uvědomit, že rallye patří k těm takzvaně nebezpečnějším sportům. A to nejenom proto, že aktéry zápolení jsou lidé, ale rovněž technika. U žádného z nich nelze chybu či technickou závadu předem vyloučit," řekl.

Titul mistra ČR v jednodenních soutěžích obhajuje Roman Odložilík, který bude ve Valašském Meziřící na startu. Jeho hlavními soupeři by měli být Jan Sýkora, Jaromír Tomaštík, Antonín Tlusťák, Jan Dohnal, Tomáš Kůrka, Němec Matthias Kahle nebo Martin Vlček, který Valašskou rallye ovládl před rokem.

Kalendář MČR:

5. dubna: Valašská rallye,

31. května: Rallyesprint Kopná,

5. července: Rallye Krkonoše,

26. července: Rallye Kostelec,

9. srpna: Rallye Agropa Pačejov,

20. srpna: Rallye Jeseníky,

18. září: Rallye Vsetín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články