Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vettel zaútočí na čtvrtý titul z pole position

Dillí - Do Velké ceny Indie formule 1 odstartuje z prvního místa Sebastian Vettel a má tak na dosah zisk čtvrtého titulu mistra světa za sebou. Španěl Fernando Alonso z Ferrari, který jako jediný může korunovaci německého pilota stáje Red Bull v neděli odložit, byl v kvalifikaci na osmém místě o téměř dvě vteřiny pomalejší.

Sebastian Vettel
zdroj: ČTK/PA autor: James Moy

Šestadvacetiletý Vettel se díky sedmé pole position v sezoně výrazně přiblížil celkovému prvenství v šampionátu. Na okruhu v Dillí totiž s přehledem vyhrál obě dosavadní Grand Prix a tentokrát se nemusí ani starat o výsledky soupeřů, neboť nedostižný náskok mu zajistí i páté místo. Navíc i kdyby v Indii nebodoval, Alonso by musel skončit nejhůř druhý, aby udržel teoretickou šanci na titul.

Sebastian Vettel: "Snažím se na to moc nemyslet, ale je to těžké, když se mě každý druhý člověk ptá pořád na stejnou otázku. Dosud jsme se soustředili vždy jen na jednotlivé kroky a nehodlám na tom ani teď nic měnit. Pro zítřek sice máme skvělou pozici, ale čeká nás hodně kol a nebude to lehké."

Na druhém místě v kvalifikaci, které předcházel kvůli špatné viditelnosti zaviněné smogem dvakrát odložený závěrečný trénink, skončil další německý jezdec Nico Rosberg z Mercedesu, třetí dojel jeho britský stájový kolega Lewis Hamilton. Čtvrtou příčku obsadil druhý jezdec Red Bullu Australan Mark Webber a první pětku uzavřel Brazilec Felipe Massa z Ferrari.

Až na osmé příčce byl Alonso, dvojnásobný mistr světa si z toho však příliš těžkou hlavu nedělal. "Když se podívám na průběžné pořadí, tak já mám 207 bodů a dobrou sezonu má i Felipe. Myslím, že z auta, které máme, jsme vyždímali maximum," prohlásil. "Samozřejmě nás mrzí, že bojujeme jen o druhé místo, ale Red Bull byl prostě lepší než my," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články