Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Výpadek favoritů vyhoupnul Prokopa na čtvrté místo

Trevír (Německo) - Martinu Prokopovi patří po třetí etapě Německé rallye čtvrté místo. Útočí tak minimálně na vyrovnání svého nejlepšího výsledku v kariéře, jímž byla právě čtvrtá pozice z loňské soutěže v Argentině. Rallye, kterou poznamenala tragédie v doprovodném programu, vede těsně Španěl Dani Sordo s citroënem.

Prokopovi pomohly k posunu pořadím výpadky favoritů. Po lídrovi šampionátu Sébastienu Ogierovi z Francie, jenž odstoupil z prvního místa v pátek a pokračuje s velkou penalizací bez šance na přední umístění, dnes skončila asfaltová rallye i pro jeho týmového kolegu z Volkswagenu Jariho-Mattiho Latvalu i průběžně pátého Nora Madse Östberga.

Latvala převzal v pátek po týmovém kolegovi Ogierovi vedení, které držel až do dnešní čtvrté erzety. Osudnou se mu stala levá zatáčka zhruba v polovině testu, v níž na kluzké trati po dešti neudržel svůj VW Polo na trati a zničil brzdový kotouč. Paradoxně ve stejné zatáčce havaroval i Belgičan Thierry Neuville, jenž ale pouze poškodil výfuk a navzdory slabšímu výkonu svého Fordu Fiesta mohl pokračovat.

Krátce se také dostal do vedení, nicméně jako lídr přenocuje Sordo, který před Neuvillem vede o pouhých osm desetin sekundy. Třetí je Fin Mikko Hirvonen, jenž se citroënem ztrácí půldruhé minuty. Prokop na fiestě za Sordem zaostává více než šest minut.

Martin Prokop: "Dnešní náročné erzety jsme ustáli, na rozdíl od několika soupeřů, kteří nám nadělili rázem čtvrté místo v průběžné klasifikaci. My jen doufáme, že to zítra dovezeme v celku a nebudeme podobně štědří."

Piloti absolvovali pouze pět rychlostních zkoušek místo plánovaných šesti. Dnešní druhý průjezd populární vložkou Arena Panzerplatte organizátoři zrušili kvůli tragické nehodě v doprovodné soutěži historických vozů, která si vyžádala život řidiče a spolujezdce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články