Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Klasika v Le Mans slaví 90. výročí, na startu bude i Charouz a české týmy

Le Mans (Francie) - Slavný automobilový závod 24 hodin Le Mans letos slaví 90. narozeniny a nebudou u toho chybět ani zástupci českého motorsportu. Posedmé za sebou se na start postaví Jan Charouz, který bude hájit barvy jednoho z dvojice českých týmů Lotus Praga v kategorii LMP2.

Vítězové závodu Le Mans z posledních dvou let - Švýcar Fässler, Němec Lotterer a Tréluyer z Francie
zdroj: ČTK/PA autor: James Moy

"Le Mans je jedinečný závod, skvělá atmosféra v kombinaci s klasickou tratí z něj dělají na jednu stranu výjimečný a zároveň na druhou stranu náročný závod," uvedl Charouz před startem. V posádce s ním jsou Němec Thomas Holzer a Dominik Kraihamer z Rakouska.

"Závod bude jako vždy hodně dlouhý a základem je spolehlivost. Pokud dokážete jet bez problémů celých 24 hodin, pak se vždy dočkáte slušného výsledku," dodal Charouz, který byl před čtyřmi lety členem čtvrté posádky absolutního pořadí.

Letos na podobný výsledek podle všeho pomýšlet nebude, v elitní kategorii LMP1 je přihlášeno devět týmů a očekává se souboj továrních posádek Audi a Toyoty. Početní převahu bude mít Audi, které nasazuje čtyři vozy oproti dvěma posádkám japonské automobilky. Audi vyhrálo osm z posledních devíti ročníků legendárního závodu.

Se startovním číslem 1 do čtyřiadvacetihodinovky vyrazí vítězové z předchozích dvou let Švýcar Marcel Fässler, Němec André Lotterer a Benoit Tréluyer z Francie. Toyota ale spoléhá na zkušené piloty formule 1 Alexandra Wurze, Brita Anthony Davidsona, Sébastiena Buemiho ze Švýcarska nebo domácího Stéphanea Sarrazina. Audi ale věří i na posádce s osminásobným vítězem Le Mans Tomem Kristensenem z Dánska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články