Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rallye Český Krumlov suverénně vyhrál Pech před Krestou

Český Krumlov - Václav Pech s vozem Mini John Cooper Works S2000 suverénně ovládl Rallye Český Krumlov a upevnil si vedení v průběžném pořadí domácího šampionátu. Druhého Romana Krestu, který do letošního seriálu zasáhl poprvé, porazil o 74 sekund a potřetí v kariéře se na jihu Čech radoval z vítězství.

Václav Pech
zdroj: ČTK autor: David Veis

Pech, který byl nejrychlejší i na předešlé Rallye Šumava Klatovy, se do čela soutěže dostal již po páteční druhé rychlostní zkoušce a náskok před pronásledovali postupně zvyšoval. Plzeňský pilot nakonec vyhrál jedenáct ze čtrnácti měřených testů. Dvakrát jej dokázal porazit Kresta, jednou Jaromír Tarabus, jenž skončil celkově třetí.

"Věděl jsem, že Romana dokážu porazit kdekoliv, ale těžko na Krumlově, kde už sedmkrát vyhrál. Mohl jsem se však opřít o naprosto spolehlivý vůz, na kterém jsme udělali řadu úprav na podvozku, protože na téhle soutěži se hodně skáče," řekl Pech.

Už od pátečního startu se však dostal do ideálního rytmu a bez problémů si dojel pro vítězství ve 41. ročníku rallye. "Důležité bylo, že jsme si nikde nečuchali ke krajnicím. Ty tady bývají hodně zrádné, protože ve vysoké trávě bývá ukryto hodně kamenů a pařezů, o které se dá prorazit nebo zničit kolo. Nás však v průběhu rallye nepotkala žádná krizová situace," podotkl.

Pilot Jiří Sojka vystupuje bez komplikací po nárazu do stromu
zdroj: ČTK autor: David Veis

I díky tomu byl očekávaný souboj Pecha a Kresty nakonec jednoznačnou záležitostí. Luhačovický závodník, který českokrumlovskou rallye již sedmkrát vyhrál, měl navíc v pátek i v sobotu problémy s nastavením motoru své Fabie S2000.

"Myslím, že Krumlov nakonec dopadl dobře. Vašek byl první zaslouženě, byl rychlejší. Nám nevyšel pátek a dnes už nemělo smysl nějak riskovat. Sobotu jsme si užili, byl to super závod," uvedl Kresta pro autosport.cz. Fakt, že mu motor ideálně nefungoval, bral s nadhledem. "Nejde o mě, ale o Míru, protože ten s tím měl problém a hodně tím ztratil," podotkl zkušený pilot, jehož tým připravoval vůz i pro Tarabuse.

Sedmidílný seriál MMČR bude pokračovat 21. a 22. června Agrotec Petronas rallye Hustopeče.

Výsledky Rallye Český Krumlov:

1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 1:41:22,1, 2. Kresta, Gross (Škoda Fabia S2000) -1:14,1, 3. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -1:35,3, 4. J. Jelínek, Machů (Škoda Fabia S2000) -4:17,4, 5. Dohnal, Venclík (Peugeot 207 S2000) -5:10,3, 6. Štajf, Rajnoha (Subaru Impreza STI) -6:38,6.

Průběžné pořadí MMČR: 1. Pech 220 b., 2. Tarabus 146, 3. J. Jelínek 81.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Rallye Český Krumlov kraloval Pech před Krestou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články