Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Plochodrážní Grand Prix České republiky vyhrál Brit Woffinden

Praha - Plochodrážní Grand Prix České republiky, čtvrtý závod seriálu mistrovství světa, vyhrál britský jezdec Tai Woffinden před Polákem Krzysztofem Kasprzakem a Nickim Pedersenem z Dánska. Čeští zástupci Aleš Dryml a Josef Franc se v Praze na Markétě neprobojovali do semifinále a skončili v závěru startovního pole.

Plochá dráha
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Na břevnovském stadionu měl po celý večer našlápnuto ke třetímu letošnímu vítězství za sebou Rus Emil Sajfutdinov, jenže neudržel nervy na uzdě, najel do pásky a byl vyloučen. Opakovaný start vyšel nejlépe dvaadvacetiletému Britovi, který už premiérové vítězství v seriálu Grand Prix nepustil. "Dnes jsem plnil cíle postupně. Napřed jsem se dostal do semifinále, pak jsem si přál být na stupních vítězů. A že se mi podařilo vyhrát, to je bonus. Je to skvělý pocit," řekl Woffinden.

Jezdec, který hájí v britské lize barvy Wolverhamptonu, poskočil v celkovém pořadí na druhou příčku, ale zůstává při zemi. "Mým cílem na startu sezony bylo dostat se mezi nejlepší osmičku, ale samozřejmě budu moc rád za vše, co bude ještě lepší. I nadále je mým cílem být na konci sezony do osmého místa," prohlásil Woffinden, čtvrtý Brit v historii, jemuž se povedlo vyhrát závod GP.

O druhou příčku se přetahovali Kasprzak s Pedersenem, který si před dvěma týdny zlomil ruku a jel se speciální dlahou. Pedersen v posledním kole spadl a na trať po dojetí spěchala sanitka. Zkušený Dán ale došel na stupně vítězů po svých a vysloužil si potlesk slušně zaplněných tribun. "Poslední dobou se mi začalo dařit o něco lépe (než v úvodu sezony) a udělal jsem pár dobrých výsledků. Nevyvaroval jsem se sice dnes několika chyb, ale jsem moc rád, že too ve finále takhle dopadlo," řekl Kasprzak.

Hrdinou dne byl i Pedersen, jenž šel do závodu s cílem připsat si na konto pár bodů, aby ve vyrovnaném šampionátu co možná nejméně ztratil a zůstal ve hře o celkový triumf. "Nemohl jsem si přát více, v současnosti je to pro mě super výsledek. Před třinácti dny jsem tomu moc nevěřil a pochyboval jsem, zda se tady budu moct objevit. Ale věřil jsem, že to vyjde a chtěl jsem se co nejdříve vrátit. Jsem moc rád za ty body, co jsem získal," uvedl Pedersen.

S divokou kartou vyjel do závodu domácí zástupce Franc, který skončil minulý rok na Markétě na výborném sedmém místě, a Aleš Dryml jako náhrada za zraněného Australana Darcyho Warda. Loňský úspěch se jim ale zopakovat nepodařilo. "Dal jsem do toho všechno, ale bohužel to dneska nestačilo," uvedl Franc.

Do čela seriálu se posunul Sajfutdinov, který vede o bod před Woffindenem. Dosavadní lídr Polák Tomasz Gollob skončil na Markétě až patnáctý a propadl se na páté místo v šampionátu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články