Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kopecký dojel na Korsice druhý a zvýšil vedení

Ajaccio (Francie) - Jan Kopecký se Škodou Fabií obsadil druhé místo v Korsické rallye a po pátém dílu zvýšil své vedení v průběžném pořadí mistrovství Evropy. Na domácí půdě zvítězil francouzský jezdec Bryan Bouffier s peugeotem.

Kopecký poprvé v sezoně nevyhrál, přitom předchozí tři starty v šampionátu proměnil ve vítězství. Na Korsice vedl po páteční první etapě, ale hned v úvodní erzetě o třísekundový náskok před Bouffierem přišel.

Před závěrečným jedenáctým testem rallye zaostával Kopecký za lídrem o 13 sekund, ale místo snahy o vítězství se musel vypořádávat s technickými problémy své fabie. Kvůli potížím s motorem se jeho odstup za Bouffierem zvětšil na 39,8 sekundy, druhé místo před dalším Francouzem Stéphanem Sarrazinem s vozem Mini uhájil Kopecký téměř o minutu. Poté musel doufat, že mu motor pracující jen na tři válce vydrží ještě na šedesátikilometrový přesun do Ajaccia.

V průběžném pořadí ME vede Kopecký se 146 body o 37 bodů před Irem Craigem Breenem, jenž byl na Korsice čtvrtý. První polovinu šampionátu zakončí za měsíc Ypres Rally v Belgii. "Po čtyřech odjetých soutěžích máme tři vítězství, jedno druhé místo a vedení v seriálu. S tím můžeme zcela jistě žít," řekl český jezdec.

Výsledky

1. Bouffier, Panseri (Fr./Peugeot 207) 2:41:58,2, 2. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia) -39,8, 3. Sarrazin, Renucci (Fr./Mini Cooper) -1:37,6, 4. Breen, Nagle (Ir./Peugeot 207) -1:40,8, 5. Delecour, Savignoni (Fr./Peugeot 207) -3:25,0, 6. Maurin, Klinger (Fr./Ford Fiesta) -3:37,6, ...11. Tlusťák, Vyoral (ČR/Škoda Fabia) -15:24,6, 12. Orsák, Šmeidler (ČR/Mitsubishi Lancer Evo IX) -15:50,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články