Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pešek si sezonu finančně zajistil a na návrat se neobyčejně těší

Praha - Motocyklový jezdec Lukáš Pešek se už nemůže dočkat návratu do mistrovství světa po dvouleté pauze. Vítěz dvou Velkých cen v roce 2007 bude hájit barvy italského týmu IodaRacing v královské třídě MotoGP. Startům mezi elitou se rozhodl obětovat vše, dokonce odložil plánovanou svatbu.

Motocyklový jezdec Lukáš Pešek
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Peškovo angažmá v MotoGP se zrodilo nečekaně na konci prosince. "Nějaké věci plánované na letošní rok jsem musel změnit nebo zrušit. Jedna z nich byla i svatba, bohužel. Mám ale tolerantní přítelkyni, která to chápe," uvedl Pešek. "Tohle je nabídka, která přijde jednou za život, a splněný sen. Doufám, že svatba bude taky jen jednou, ale jestli to bude letos, nebo příští rok, tak se nic nemění," řekl.

Atmosféra jako nikde jinde

Peškovým šéfem bude stejně jako v minulosti při jeho angažmá v továrním týmu Derbi ve třídě do 125 ccm Giampiere Sacchi a na spolupráci s ním se Pešek těší. Stejně jako na další lidi v týmu. "Po dlouhé době to bude něco příjemného. Další roky poté, co jsem od nich odešel, nikde nebyly tak příjemné. Pořád máte tendenci vše porovnávat a taková atmosféra, jaká byla tam, nebyla nikde. Hrozně se na to těším a mám z toho příjemný pocit. Až to vypadá divně," uvedl sedmadvacetiletý jezdec, který bude po Karlu Abrahamovi druhým Čechem v hlavní třídě MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Pešek v přípravě na návrat do MS

S odstupem času si je Pešek vědom, že sezony 2005 až 2007 byly pro něj po všech stránkách nejlepší. "Když máte pohodu a nic vás nenervuje, tak se soustředíte jen na výsledek," uvedl jezdec, který před šesti lety skončil celkově čtvrtý ve stopětadvacítkách. Poté přešel do třídy do 250 ccm, která se následně přeměnila v Moto2 a už se mu tolik nedařilo. V polovině roku 2010 z MS zmizel.

Smlouva podepsána a zajištěna

Optimismus Peškovi dodává skutečnost, že sezonu v MS již má finančně zajištěnou. Jakou sumu za start v MotoGP zaplatí, ale neprozradil. "Smlouva s týmem je podepsaná a zajištěná. Partnery a sponzory ale teď ještě nebudeme zveřejňovat, jejich prezentace bude následovat," uvedl jeho manažer Josef Liška. Podle svých slov ani nesmí sumu, kterou musí Pešek za start v MS zaplatit, zveřejnit. "Celý rozpočet je ale zajištěn," řekl.

Pešek se nyní plně věnuje fyzické přípravě, na začátku února jej čekají první testy v Malajsii. "Příprava je plus minus stejná jako v minulých letech. Co jsem odešel z Moto2, tak jsem se udržoval. Už měsíc a půl trénuju intenzivně pod vedením Petra Brabce. Dost jsem se věnoval i motokrosu, protože možnost držet řidítka nic nenahradí. Až do teď byly podmínky příznivé," řekl. Případné změny v tréninku udělá po návratu z prvních testů. "Uvidím, co mě bude bolet," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články