Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Lacko obhájil v ME tahačů třetí místo, titul má opět Hahn

Le Mans (Francie) - Adam Lacko obhájil třetí místo v mistrovství Evropy v závodech tahačů. Osmadvacetiletý český jezdec v posledním soutěžním víkendu v Le Mans nejprve po nevydařené sobotě klesl na čtvrtou pozici za kolegu ze severočeského týmu MKR Technology Markuse Östreicha z Německa. Druhým místem ve třetí nedělní pohárové jízdě získal ztracenou pozici zpět a třetí příčkou v úplně posledním závodě seriálu ji potvrdil. S Östreichem navíc slaví triumf v Poháru konstruktérů.

Tahač Adama Lacka
zdroj: adam-lacko.cz

Bývalý mistr Evropy David Vršecký s buggyrou skončil stejně jako vloni celkově pátý. Ve Francii si připsal druhé místo v první jízdě víkendu, ve druhém dnu byl dvakrát čtvrtý a v konečném pořadí o dva body porazil Švýcara Markuse Bösigera, dalšího týmového kolegu Lacka. Ještě tři kola před koncem závěrečné jízdy ME ale na tom byl lépe Bösiger, pak však musel kvůli porušení pravidel absolvovat trestný průjezd boxovou uličkou a propadl se z třetího místa na šesté.

"V té chvíli jsem si řekl, že spravedlnost žije. Jeho tým čítající další dva jezdce totiž na Bösigera celý den ukázkově pracoval. Se svým vystoupením v Le Mans i celkovým umístěním jsem spokojený. Už proto, že na příští sezonu nemusíme přelepovat čísla na kabině," smál se spokojený Vršecký.

"Byl to hodně dramatický víkend. Já ho uzavřel bronzově, a to nejen v posledním závodě, ale především celkovým umístěním. Truckracing opět ukázal, jak umí být nevyzpytatelný a že nemá smysl počítat dopředu. Cíl je vždy až za páskou," uvedl Lacko.

František Vojtíšek si v Le Mans připsal jedním sedmým místem nejlepší výsledek v sezoně, celkově skončil osmnáctý.

Konečné pořadí kopíruje na prvních šesti místech to loňské. Evropský titul obhájil osmatřicetiletý Němec Jochen Hahn s vozem MAN. Souboj s bývalým šampionem Antoniem Albacetem ze Španělska (MAN) rozhodla na okruhu Bugatti už první jízda závěrečného soutěžního víkendu, ve které Hahn zvítězil, zatímco Albacete nedojel do cíle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články