Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Abraham odstartuje v Japonsku z páté řady, Kornfeil až ze sedmé

Motegi (Japonsko) - Karel Abraham obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Japonska 15. místo a do nedělního závodu MotoGP odstartuje z páté řady. Jakub Kornfeil v Moto3 zajel až 19. čas a postaví se do sedmé řady.

Jakub Kornfeil
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Hájek

Abraham měl v závěru dnešních jízd pád, nakonec byl o 2,822 sekundy pomalejší než španělský vítěz kvalifikace Jorge Lorenzo. "Jsem hodně naštvanej, protože ve chvíli, kdy jsme konečně vychytali většinu problémů, jsem šel úplně zbytečně na zem," zlobil se Abraham v tiskové zprávě. "V náklonu jsem si škrtl stupačkou nebo nohou o zem, motorka se tím trošku nadlehčila a podklouzla. Občas se mi to stává, ale teď to přišlo v ten nejhorší okamžik. Patnácté místo na startu je hodně špatné," doplnil český jezdec.

Španělský lídr pořadí mistrovství světa Lorenzo se na okruhu v Motegi jako jediný dostal pod hranici minuty a 45 sekund a časem 1:44,969 stanovil nový rekord okruhu.

Ve vyrovnané nejslabší třídě Moto3 si pole position zajistil poprvé v kariéře Brit Danny Kent. Kornfeil za ním zaostal o 1,627 sekundy a byl velmi rozladěný. "Výsledek je opravdu katastrofální. Opět se objevil problém s řazením, který jsme tu letos už řešili," zlobil se Kornfeil.

Tým s jeho odstraňováním přišel podle Kornfeila o spoustu času v trénincích i kvalifikaci, nakonec jej spasila až poslední dvě měřená kola, jinak by startoval až ze zhruba 25. pozice. "Udělal jsem maximum, ale dvě kola jsou na dělání zázraků pramálo času. Ve warm upu to musíme ještě doladit a pak budeme doufat v dobrý start a snad se mi podaří probít do top ten," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články