Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šéf Mercedesu: Nedali jsme Schumacherovi rychlé auto

Berlín - I když se Mercedes po této sezoně s Michaelem Schumacherem rozloučí, nejúspěšnějšímu pilotovi formule 1 neklade šéf stáje nic za vinu. Tým mu podle Dietera Zetscheho nepřipravil rychlé auto. A ředitel koncernu Daimler byl by rád, kdyby sedminásobný mistr světa nadále s Mercedesem spolupracoval.

Michael Schumacher
zdroj: AP autor: Ross Land

Schumacher se v roce 2010 do seriálu F1 vrátil, jenže za tři roky v mercedesu dojel jedinkrát na stupně vítězů. Po této sezoně s ním stáj neprodlouží smlouvu a angažuje místo něj britského exmistra světa Lewise Hamiltona.

Schumacherovi však Zetsche nedává nic za vinu. "Oběma pilotům jsme za poslední tři roky nedali auto, s nímž by ve většině závodů byli schopni zvítězit. S motorem jsme byli napřed, jenže s vozem ne," řekl. Bylo by podle něj chybou, kdyby na rekordmana v počtu titulů i druhého pilota Nika Rosberga mířily všechny výčitky.

Zda si třiačtyřicetiletý německý pilot bude hledat angažmá jinde a prodlouží si kariéru, není jasné. Šéf Mercedesu by však rád Schumachera udržel. "Osobně bych si přál, aby po skončení aktivní kariéry zůstal partnerem našeho podniku," řekl Zetsche. "Před třemi lety jsme si přáli být jinde, očekávání byla příliš vysoká. Teď potřebujeme jednoznačně rychlejší auto," dodal Zetsche.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články