Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Při Horácké rallye zahynuli dva lidé, vyhrál Pech

Svatoslav (Třebíčsko) - Horácká rallye, každoročně pořádaná v okolí Třebíče, si dnes vyžádala dva lidské životy. Posádka jednoho ze soutěžních vozů narazila během závodu do stromu. Pavla Třebínová utrpěným zraněním na místě podlehla. Miroslav Levora zemřel při transportu do nemocnice. Závěrečnou etapu i doprovodný program pořadatelé kvůli nehodě zrušili. Vítězem smutné soutěže se stal úřadující šampion Václav Pech.

Fabia se startovním číslem 47
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Nehoda se stala v průběhu 13. rychlostní zkoušky, která vedla z Brtnice do Kameničky. Posádka vozu fabia se startovním číslem 47 ve složení Miroslav Levora a Pavla Třebínová utrpěla po nárazu podle lékařů smrtelná zranění.

Dnes byla na pořadu druhá etapa, během níž se mělo jet devět rychlostních zkoušek. "Zbývající poslední rychlostní zkouška byla zrušena, celé startovní pole bylo po nehodě nasměrováno do cíle. Závodníci pouze projeli rampou bez jakéhokoli komentování nebo předání pohárů," popsal tiskový mluvčí rallye Roman Ordelt. O výsledcích závodu budou rozhodovat sportovní komisaři.

Tragickou nehodou poznamenaný, šestý podnik mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, vyhrál úřadující domácí šampion Václav Pech. Vítěz předešlých dvou ročníků rallye porazil v dramatickém souboji Romana Krestu, který nakonec za Pechem zaostal pouze o šest vteřin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články