Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Semerád se po tragické nehodě rozhodl přerušit kariéru

Praha - Automobilový jezdec Martin Semerád se po tragické nehodě na červencové Bohemia rallye, při které zahynul jeho spolujezdec Bohuslav Ceplecha, rozhodl přerušit kariéru. V nejbližší době by se za volantem vozu Mitsubishi Lancer neměl objevit, v týmu jej nahradí Martin Hudec.

Rallye - Semerád, Ceplecha
zdroj: ČT24

"Osobně se v nejbližší době za volantem rallye auta nevidím. Zároveň ale vím, že závody se staly nedílnou součástí mého života, a nedokážu, a ani by to nebylo fér, držet se úplně mimo," uvedl Semerád v oficiální tiskové zprávě. Své zapojení do chodu rallye týmu ale Semerád nespecifikoval.

Dvaadvacetiletý jezdec zároveň poděkoval za podporu, které se mu po nehodě dostalo. "Obrovský dík a úctu si zaslouží všichni, kdo se nám snažili při nehodě pomoci. Je to pro nás pro všechny velmi těžké, co se stalo, a budeme se snažit jít dál," řekl Semerád, kterého podporovala i Ceplechova rodina.

Semerád havaroval 14. července, v třetí rychlostní zkoušce Bohemia rallye narazil jeho vůz do stromu. Vážně zraněný Ceplecha zemřel při převozu do nemocnice v Liberci. Organizátoři následně šestý díl mezinárodního mistrovství České republiky předčasně ukončili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články