Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Blíží se plochodrážní GP na Markétě

Praha - V sobotu se na stadionu na Markétě v Praze uskuteční pošestnácté za sebou Grand Prix České republiky na ploché dráze, třetí závod mistrovství světa jednotlivců. Mezi světovou elitou se představí díky divoké kartě český reprezentant Josef Franc. Tři dny před startem mají pořadatelé vše připraveno. Jedinou neznámou je počasí a s ním související stav dráhy, která byla pro letošek upravena, aby bylo možné více předjíždět a závod tak byl pro diváky atraktivnější. 

Plochodrážní stadion Markéta
zdroj: ČT24 autor: ČT24

„Každý závodník vchází do závodu s tím, že by chtěl vyhrát. Ale jsem si vědom, že to je těžký závod, jeden z nejlepších na světě, a myslím si, že každý bod se počítá. Nechtěl bych se za svůj výsledek stydět,“ plánuje Franc, který si vybojoval divokou kartu a je tak jediným jistým Čechem na startu.

Podle aktuální předpovědi by se v metropoli mělo z pátku na sobotu ochladit a místy by mělo pršet. "Změna počasí by se na dráze určitě projevila. Záleželo by na tom, kdy by pršelo. Kdyby pršelo přes noc, jen by jí to prospělo," řekl manažer pořádajícího klubu Tomáš Topinka, který má dráhu na starosti.

Bez ohledu na počasí ale pořadatelé letos upravili dráhu tak, aby se na ní dalo více předjíždět. Hlavní změnou je rozšíření první zatáčky a snížení vnitřního obrubníku, který jezdcům nově dovolí dostat se lehce i mimo dráhu. "I díky tomu, že na dráze je materiál, který na ní byl v minulosti, je to lepší," řekl Franc.

Je nám líto, video expirovalo.
Blíží se plochodrážní GP na Markétě

Na startu závodu, který začne v 19:00, bude kompletní patnáctka pravidelných účastníků seriálu. V čele průběžného pořadí šampionátu je Polák Jaroslaw Hampel. V současnosti je prodáno asi 75 procent vstupenek. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články