Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Švédskou rallye vyhrál podruhé v kariéře Latvala, Prokop devátý

Karlstad – Tovární jezdec Fordu Jari-Matti Latvala z Finska ovládl Švédskou rallye, druhý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích. Na sněhové rallye tak navázal na svůj úspěch z roku 2008. Druhé místo obsadil vítěz předešlých dvou ročníků Mikko Hirvonen z Finska, třetí byl Nor Mads Ostberg. Martin Prokop skončil devátý. "Je to úžasné. Před čtyřmi lety jsem zde vyhrál svou první rallye v mistrovství světa a teď se mi podařilo vyhrát opět," radoval se Latvala v cíli. V roce 2008 se ve Švédsku zapsal do historie jako nejmladší vítěz závodu MS.

Jari-Matti Latvala
zdroj: AP autor: Micke Fransson

Latvala na severu Evropy odčinil i nezdar z Monte Carla, kde hned na začátku havaroval. "Díky tomu jsme se dostali pod tlak, který teď už nebude takový," oddechl si finský pilot, který o triumf ve Švédsku bojoval se svým bývalým týmovým kolegou. Hirvonen totiž před letošní sezonou odešel od Fordu k Citroënu. "Myslím si, že jsme s citroëny schopni bojovat," naznačil Latvala, že letošní MS bude dramatické.

Vcelku spokojený byl po rallye i Hirvonen, který nakonec za Latvalou zaostal o 16 sekund. "Nebylo to tak špatné. Myslím si, že jsem se toho v tomto víkendu s novým autem hodně naučil," řekl Hirvonen, který ocenil Latvalův výkon. "Samozřejmě že chci vždy vyhrát, ale Jari-Matti byl velmi dobrý. Byl to velký boj, který jsem si užil, a tentokrát jsem skončil druhý," uvedl.

Český pilot Prokop byl stejně jako na úvod sezony v Monte Carlu devátý, v poslední speciálně bodované rychlostní zkoušce byl ale blízko k rozšíření dosavadního zisku čtyř bodů. Zajel čtvrtý čas a od třetího Latvaly jej dělilo 1,6 sekundy. V čele šampionátu je i nadále osminásobný světový šampion Sébastien Loeb z Francie, který byl na severu Evropy šestý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články