Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Smůla: Loprais v 9. etapě havaroval a skončil

Chile - Aleš Loprais po havárii v deváté etapě odstoupil z Rallye Dakar. Soutěž pro pilota tatry skončila v den jeho 32. narozenin a pouhých 24 hodin po prvním vítězství v tomto ročníku. Po osmi etapách se držel na celkovém druhém místě.

Tatra Aleše Lopraise
zdroj: AP autor: Martin Mejia

V nejdelší rychlostní zkoušce letošního Dakaru v délce 556 kilometrů přitom Loprais sváděl dlouho vyrovnaný souboj s lídrem celkového pořadí Gerardem de Rooyem a na kontrolních bodech je od sebe dělily pouhé sekundy. Jenže na 374. kilometru, podle Lopraisova webu na přejezdu po asfaltu mezi dvěma úseky speciálky, český pilot havaroval.

"Kluci nejsou zranění, doprovodná Tatra vyrazila k nim," píše se na stránce týmu. Posádku, kterou vedle Lopraise tvoří ještě Petr Almáši a Michal Ernst, nicméně přepravil vrtulník do cílového bivaku k ošetření, všichni by ale měli být v pořádku. Etapu ovládly kamiony Iveco. Vyhrál Ital Miki Biasion těsně před Nizozemci Hansem Staceym a De Rooyem, který si upevnil vedení.



Nejrychlejším automobilistou byl poprvé letos Američan Robby Gordon s hummerem před průběžným lídrem Stéphanem Peterhanselem. Ze závodu odstoupil kvůli mechanickým problémům katarský obhájce prvenství Násir Attíja v hummeru.

V kategorii motocyklů se vrátil do čela Francouz Cyril Després, přestože kvůli patnáctiminutové penalizaci přišel o třetí etapové vítězství. Potrestán byl i dosavadní lídr a původně druhý muž v cíli Marc Coma ze Španělska, který mu v pondělí sebral vedení. Premiérové etapové vítězství spadlo do klína Portugalci Helderu Rodriguezovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články